БГ Радио празнува с 15 часа ефирен, 15 години на 3 март

Точно преди 15 години с мега концерт на пл. Александър Батенберг в България се ражда БГ Радио. И до момента това е единствената българска медия, която излъчва, подкрепя и промотира само българска поп и рок музика вече 15 години.

БГ Радио готви специална 15-часова програма, с която ще отбележи 15-тия си рожден ден на най-големия национален празник 3-ти март.

Мисията на медията вече 15 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура с уникалния си формат и 15 години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове. По повод годишнината, изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин сподели, че е горд, че медията е доказала, че в България може да се създаде истински качествен и само български продукт. „Успехът на БГ Радио се дължи основно на страхотния екип на радиото, на българските музиканти, които считаме за част от екипа и разбира се – на многобройните слушатели, които още от старта на медията, повярваха в силата на българската музика“, допълни още Янчовичин. За тези 15 години, БГ РАДИО се превърна в емблема на надеждната и отговорна марка, която подкрепя българските ценности и култура, а аудиторията му се състои от образовани, активни и информирани българи, привързани към националните ценности и култура.

Според последните проучвания на Nielsen Atmosphere, БГ Радио е радиостанция номер едно в сегмента 18-49 години с 433 000 слушатели седмично!

Празничната програма на 3 март по БГ Радио ще започне в 9 сутринта, когато радиото ще излъчи концерта на пл. Александър Батенберг от 2001 г. В ефир веднага след това ще прозвучи и вторият паметен концерт от същия площад, но 10 години по-късно – събитието, с което БГ Радио отбеляза десетия си рожден ден.

В 12 ч. ще започне още един концерт, но този път - на живо и от самото студио на БГ Радио, в което най-обичаните звезди на България ще се съберат да поднесат своите песни и поздрави в ефира на БГ Радио от студиото в София. С песен ще се включат: Силвия Кацарова, Легендите – Любо, Йордан Караджов и Митко Кърнев, Орлин Горанов и Гергана Николаева, Сигнал, Ирра, Мария Илиева, Атанас Колев, D2, Pavell и Venci Venc', Моисей, Сантра, Славин Славчев, Рафи, Васко Кръпката, дует Ритон, Тоника-Домини, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Дичо, Мери Бойс Бенд, Дивна, Deep Zone Project, Стефан Вълдобрев, Теди Кацарова, VenZy, Прея, Рут Колева, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Oстава и Милена Славова.

15-часовият маратон ще завърши със специален празничен микс на DJ Диян Соло, в който в парти версия ще прозвучат някои от най-големите хитове и златни песни от историята на БГ Радио.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене