Bosch: Колите ще се движат сами в паркинга

Паркирането, каквото го познаваме днес, няма да съществува в бъдещето. Благодарение на технологиите на “Бош”, още преди края на настоящето десетилетие, автомобилите ще отиват сами до свободното място в паркинга. Шофьорите ще оставят автомобилите си в “зоната за предаване” пред паркинга и ще ги инструктират по смартфона да си търсят свободно място. Когато са готови за тръгване, те извикват колата и тя пристига сама.
“Когато ходите на концерт, вечерта ви вече няма да започва и завършва с обикаляне из паркинга”, казва д-р Дирк Хоайзел, член на Управителния съвет на Robert Bosch. Иновацията се базира на умните технологии на “Бош” в автомобила и в паркинга и на комуникацията помежду им.
“Напълно автоматизираното паркиране ще стане реалност преди автоматизираното шофиране”, подчерта Хоайзел. Другата причина, поради която паркирането ще бъде осъществено първо е, че законовите пречки за въвеждането му са по-лесно преодолими особено що се отнася до изискванията към регистрацията на превозните средства. Необходимите изменения на регулаторните закони, които в Германия са частично обвързани с Виенската конвенция за движението по пътищата, вече са включени в политическия дневен ред на много държави по света.
Движейки се по пътя към напълно автоматичното паркиране, през следващите години “Бош” ще лансира редица асистиращи системи за паркиране. Те ще помагат на водачите да паркират безаварийно и дори ще направляват автомобила изцяло до паркомястото само с натискане на един бутон. В Германия паркинг системите са най-разпространените асистенти в модерните автомобили. Според статистиката за регистрираните превозни средства половината (52%) от трите милиона автомобила, регистрирани там през 2014 г., са с паркинг асистент. И в други страни картината е подобна - половината от новите коли в Белгия и Холандия през 2014 г. са оборудвани със система за паркиране. Във Великобритания те са 19%.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене