Анджелина Джоли ще води лекции в училище по икономика в Лондон

Актрисата Анджелина Джоли става лектор в престижното Училище по икономика в Лондон (LSE). Тя ще води лекции в нова магистърска програма, посветена на жените, мира и сигурността, съобщава "Ройтерс", цитира dnevnik.bg.

Програмата ще започне от следващата академична година и е предвидено освен холивудската звезда да има и други известни преподаватели. Бившият британски министър на външните работи Уилям Хейг също ще е от тях.

В последното десетилетие Джоли излезе от ролята си на холивудска знаменитост и навлезе в сферата на защита на човешките права. Тя беше посланик на добра воля на ООН в бежански лагери в Африка и Близкия Изток, и в момента продължава да сътрудничи на мисиите. Тя е активист срещу насилието над жени и изнасилването като военна тактика.

"Щастлива съм от създаването на тази магистърска програма. Надявам се, че и други академични институции ще последват този пример, защото е от съществено значение да разширим дискусията за правата на жените и борбата срещу престъпленията, засягащи най-вече жени в конфликтните зони", коментира тя. Джоли се вълнува от срещата със студентите и вярва, че ще научи много от тях.

Сътрудничеството на Джоли и Уилям Хейг е от няколко години. Те се обединиха в кампания срещу сексуалното насилие върху жените след филма ѝ "Земя на кръв и мед" през 2012 г. и учредиха заедно инициатива за глобални действия срещу посегателствата върху жени. През 2014 г. двамата бяха домакини на първата глобална конференция, посветена на проблема, която се проведе в Лондон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене