Hyundai участва с 3 коли на "24 часа на Нюрбургринг"

Hyundai ще участва с три автомобила в емблематичното състезание "24 часа на Нюрбургринг", което ще се проведе от 26 до 29 май. Участието е част от разработването на високодинамичния, вдъхновен от моторните спортове под-бранд N на компанията. Hyundai ще се състезава с два модела, базирани на серийни автомобили, i30 1.6 Turbo и Veloster, и прототипа i30 2.0 Turbo.
На модела i30 2.0 Turbo предстои да се справи с трудната писта в Германия в интензивен тест на новия, фокусиран върху динамиката, силов агрегат. Около 40% в прототипния автомобил i30 2.0 Turbo са нови - това са новоразработен двигател плюс усъвършенствани трансмисия, окачване, амортисьори, както и подобрения в други области като колела, управление от волана, по-широки калници и функциите за безопасност, които са задължителни в автомобилните състезания.
Прототипът е създаден за Hyundai от дизайнери на състезателни автомобили и дилъра на Hyundai - Schumann. Другите два състезателни автомобила на Hyundai Motor са също проектирани и създадени от отдела за моторни спортове на Schumann.
Hyundai Motor има собствен изпитателен център от 3 600 кв. м на Нюрбургринг, който се управлява от Техническия център на Hyundai Motor Europe. Автомобилите, състезаващи се в "24 часа на Нюрбургринг", ще завършат 150 обиколки на 25,4-километровата писта – или общо 4 250 км изключително изтощително шофиране.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене