Огнено шоу и атрактивен парад на античния фест "Орел на Дунава" в Свищов

Огнено шоу и атрактивен парад на над 200 древноримски воини ще ознаменува Дванадесетото издание на Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" в Свищов. Фестът ще се проведе от 10 до 12 юни, а организатори са Община Свищов, Историческият музей в града и Съветът по туризъм.

Сцена на атрактивното събитие ще бъде Римския легионен лагер "Нове" край Свищов. Обектът е най-добре проученият, запазен, а в момента и най-добре експониран военен лагер в граничните североизточни провинции на империята.

В рамките на феста ентусиасти от няколко европейски страни пресъздават античната история – бита, културата и военните сблъсъци между имперски Рим и варварските племена - траки, даки, готи.

"Орел на Дунава" ще стартира с антични спортни игри с участието на училища и клубове от Свищов. Ще се проведе научна конференция по въпросите на археологията, историята и туризма.

По време на фестивала ще бъдат връчени традиционните награди „Орел на Дунава“, които са разделени в две категории: "Принос в опазването на културно-историческото наследство" и "Принос за популяризирането на културно-историческото наследство".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене