След 139 години руски воини пак минаха победно Дунава при Свищов (Снимки)

Родолюбци от клуб "Традиция" пресъздадоха освобождението на Свищов

Руски воини отново форсираха Дунав и слязоха на българския бряг при Свищов пред очите на стотици любопитни.

Възстановчици от национално дружество "Традиция" потопиха всички присъстващи в събитията, разиграли се преди 139 години край Свищов. Пред очите на зрителите се разкриха зрелищни атаки на руските войни, които щурмуваха десния бряг на река Дунав с лодки, а след доста топовни изстрели, атаки и стрелби, между тях и турските войници, успяха да превземат българския бряг и да извоюват Освобождението на Свищов.

Град Свищов е първият български освободен град и местната управа реши да възобнови традицията прекъсната преди 39 години и да възроди това паметно събитие от историята на България. На 27 юни 2017 година предстои честването на 140-та годишнина, като за тогава кметът Генчо Генчев обеща още по-мащабно и тържествено честване.

След възстановката кметът, председателят на Общински съвет - Свищов и специалните гости Марина Сергунина - аташе на генералното консулство на Русия в Русе, народният представител Марияна Бояджиева и представители на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Русе, поднесоха венци и цветя в памет на загиналите руски войни за свободата на България. Венец беше понесен и от национално дружество "Традиция, които получиха почетни грамоти от името на Община Свищов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене