Алден Еренрайх ще е новият Хан Соло

Алден Еренрайх

Една от най-запомнящите се роли на Харисън Форд - Хан Соло от сагата “Междузвездни войни”, се наследява от младия американски актьор Алден Еренрайх. 26-годишната холивудска звезда доскоро не се радваше на голямо внимание от страна на широката публика, но след официалното му представяне като новия космически контрабандист това изцяло се промени.

На специално събитие, свързано с 39-ата годишнина на “Междузвездни войни”, състояло се от 15 до 17 юли в Лондон, стана ясно, че Еренрайх ще е новият Хан Соло в следващия филм от сагата. В него историята ще се развива назад в миналото. Ретроспекцията ще отведе зрителите още преди първия филм от 1977 г. “Нова надежда”.

“Междузвездни войни 8” все още няма заглавие, но вече има достатъчно информация, която да кара феновете да тръпнат в очакване на предстоящия епизод. Сюжетът ще се върти изцяло около любимия на почитателите Хан Соло. Известно е също, че и Чубака ще е част от действието и така харизматичната комбина ще бъде възродена.

Снимките ще започнат през 2017 г. и се очаква новата продукция да излезе по кината на 25 май 2018 г.

“Прослушването ми за тази роля продължи близо шест месеца”, разказа Алдън Еренрайх пред многобройните фенове на лондонското събитие. Той е бил

избран за ролята

измежду 3000

други кандидати

Еренрайх не пропусна да отбележи, че най-готиното преживяване за него през дългия кастинг е била възможността да се качи на “Хилядолетния сокол”.

Сега очакванията от младия и далеч по-неопитен от Харисън Форд актьор ще бъдат доста високи. За четирите филма, в които участва Форд, той успя да превърне Хан Соло в един от най-любимите филмови герои на всички времена.

През 2012 г. филмовото студио “Дисни” откупи правата на “Междузвездни войни” от Джордж Лукас. Създателят на сагата получи над 4 млн. долара от историческата сделка. Много кинокритици сега са на мнение, че новият продуцент и режисьор Джей Джей Ейбрамс се опитва да изстиска продукцията като лимон и това впоследствие ще доведе до разочарование на многобройните фенове.

Джордж Лукас и новият продуцент на сагата Джей Джей Ейбрамс
Джордж Лукас и новият продуцент на сагата Джей Джей Ейбрамс

Според някои американски медии сценарият на първия самостоятелен филм за Хан Соло е написан от Лоранс Каздан, който е работил по “Империята отвръща на удара” и “Силата се пробужда”. Новата история ще покаже как бъдещият бунтовник се превръща в изпечен контрабандист.

26-годишният Еренрайх е от еврейски род, който води началото си от Австрия, Полша, Унгария и Русия. Това вероятно обяснява сложното произношение на фамилното му име. Той е родом от слънчева Калифорния.

Майка му се

занимава с вътрешен

дизайн, а баща му

е зъболекар

- все професии, които са далече от седмото изкуство. Но израстването на малкия Алден в големия Лос Анджелис е повлияло на избора му на професия. Заслуга за интереса му към киното имат и неговите родители, за които гледането на филми е страст.

Харисън Форд като Хан Соло с Чубака в “Междузвездни войни”
Харисън Форд като Хан Соло с Чубака в “Междузвездни войни”

Алден започва да проявява своята артистичност още в училище, а след завършване на гимназия заминава за Ню Йорк. Там изучава занаята на актьорското майсторство, но не завършва. Прекъсва, защото през 2009 г. решава заедно със свой приятел да основе съюза The Collection. В него членуват сценаристи, режисьори, продуценти, актьори и други професионалисти, които са в областта на киното и театъра.

Еренрайх има много интересна история за начина, по който е забелязан талантът му. Известният холивудски режисьор Стивън Спилбърг вижда тогава 14-годишния Алден в едно забавно видео, в което той е доста слаб, с дълга коса и се облича в женски дрехи.

Явно видеото се е харесало много на Спилбърг, защото по-късно той се свързва с Алден и му урежда участия в няколко телевизонни проекта.

Дебютът на младия актьор в киноиндустрията е през 2009 г. Тогава той участва във филма “Тетро” на режисьора Франсис Форд Копола. Ролята на Еренрайх е възприета добре от филмовите критици и това му отваря нови хоризонти в бъдещата кариера.

Актьорът е с Кейт Бланшет и Уди Алън, с които работи по “Син жасмин”.
Актьорът е с Кейт Бланшет и Уди Алън, с които работи по “Син жасмин”.

Определено големият пробив на младата холивудска звезда идва през 2013 г., когато

изиграва доведен

син на Кейт Бланшет

в режисирания от

Уди Алън филм

“Син жасмин”. Големият успех на лентата прави Еренрайх разпознаваем за масовата публика.

Определено участието на Алден Еренрайх в осмия филм от “Междузвездни войни” ще го превърне в лесно разпознаваемо лице на големия екран. Но ще успее ли да задоволи очакванията на милионите фенове по цял свят, предстои да разберем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене