Цецка Цачева гледа премиерата на "Набуко" на открито

Сцена от спектакъла в събота вечерта  СНИМКА: СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ

1500 души изпълниха трибуните пред мащабната сцена до храм-паметника “Свети Александър Невски” в събота вечерта, за да видят отблизо зрелищния спектакъл на операта “Набуко”. 20 минути след нейния край те не спираха с ръкоплясканията и виковете “браво”, “неповторимо”, “изключително”. Пред тях на сцената бяха висящите градини на Семирамида, гигантски ръкописи в символична библиотека, стълба към небето с ръцете на Моисей на върха.

Да видят зрелищния спектакъл, бяха дошли и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов, посланиците на Франция и Украйна, много певци, сред които и Васил Петров.

Режисурата, сценографията, творческата идея и художествените решения на автора маестро Пламен Карталов надминаха всички очаквания, казаха от Софийската опера и балет.

Това е кадърът, който кметът на Перник Вяра Церовска публикува във фейсбук. На него тя (третата от ляво на дясно) е с Цецка Цачева и Десислава Атанасова в антракта на постановката.
Това е кадърът, който кметът на Перник Вяра Церовска публикува във фейсбук. На него тя (третата от ляво на дясно) е с Цецка Цачева и Десислава Атанасова в антракта на постановката.

Диригент на спектакъла беше маестро Михаил Синкевич от Мариинския театър в Санкт Петербург, а в главната роля на Набуко майсторски се превъплъти баритонът Владимир Стоянов. В ролята на Абигейл беше италианката Сузана Бранкини, а нейният колега Роберто Скандюци беше Захария. В спектакъла взеха участие музиканти и от Русия, Израел, Румъния и Грузия. А заради големия интерес към постановката Софийската опера взе решението да направи още един, допълнителен спектакъл - днес, на 25 юли. Билетите за него вече са почти изчерпани.

Останалите спектакли на открито са на 28, 29, 30 и 31 юли от 21 ч. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене