Детска мода за 15 септември

След две седмици и половина децата отново тръгват на училище. И както обикновено преди 15 септември родителите хукват по книжарници за помагала и обикалят магазините, за да заменят вече умалелите дрехи и обувки с нови. Избират се и тоалетите за първия учебен ден.

Най-развълнувани и ентусиазирани, разбира се, са семействата на първолаците. И като изключим избора на чанта, големите затруднения идват с чуденето как да бъде издокарано детето за този така важен ден. Обикалянето на магазините се превръща в истинско мъчение, защото, независимо че се предлагат много детски марки,

сезонът е преходен

и или не са заредили достатъчно, или все няма точно това, което ни се иска. Намирането на рокля за момиченцата е мисия невъзможна. Колкото и странно да звучи, такава дреха у нас почти не се предлага в този период на годината. Вариант Б е да се разровите в интернет, все още има достатъчно време, за да направите поръчка от чужд сайт и доставката да пристигне преди 15 септември.

Идва и следващият въпрос - какъв да бъде тоалетът? Празник е, но не забравяйте, това са малки деца и събитието не е вечерно. Зле оформени букли,

рокля като торта

и сандали на, макар и ниски, токчета за 7-годишно момиченце изглеждат кошмарно. Бяла риза и черни панталон и сако пък не са най-удачният избор за момченцата, нищо, че роднините се умиляват колко прилича малкото сладурче така на татко си. Не говорим за разходка по червения килим или сватба на братовчедите. Спортно-елегантни дрехи са много по-подходящи за събирането в училище рано сутринта.

През последните няколко години са хитови тюлените поли и рокли. Носят ги както децата, така и техните майки. Придават празничен вид, но пасват и за ежедневието. Ако полата е обсипана с пайети, може да се комбинира със семпъл тишърт. Кецове, маратонки или обувки тип балетни пантофки са адекватно допълнение.

С такъв екип могат да се появят на първия си учебен ден и тийнейджърките.

Избягвайте обемистите рокли, накичени с множество панделки. Твърде претенциозни са, а и не отиват на всяко хлапе. Много майки правят грешката да облекат по-пухкавите си дъщери точно в такива одежди, опитвайки да прикрият наднормените им килограми. Получава се обратен ефект. Хлапето прилича на поничка.

Както за малките, така и за големите момичета са роклите с трапецовидна форма или по-тесните варианти, но да не са съвсем впити по тялото. Принтове с надписи или някакви рисунки красят моделите. Към тях се добавят сандали с актуалните бели подметки, кецове или маратонки в неонов цвят.

За момчетата са дънките с тишърт и спортно сако. Риза с принт и леко навити ръкави също е вариант за първия учебен ден. Може да добавите някакъв

тънък шал

като декорация,

небрежно вързан около врата.

Изобщо не поглеждайте към официалните обувки, не че се продават кой знае колко такива. Огледайте се за някакъв спортен модел. Изобщо не е задължително той да е в цвета на дрехите.

Не се знае какво ще е времето на 15 септември. Затова подсигурете за всеки случай някаква връхна дреха. Коженото яке байкър и този сезон ще е на мода както в колекциите за възрастни, таки и в детските. Този модел върви перфектно към тюлената момичешка пачка. Момчетата могат да го сложат към нарочно накъсаните дънки и тишърт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене