Откаченият свят на Bastille

Не е сигурно дали някой, дори и Bastille, колко голям ще е успехът на дебютния им албум Bad Blood. Преди пет години вокалистът Дан Смит беше 25-годишен младеж, който правеше музика само за собствената си спалня. Днес той има 5 милиона последователи в социалните мрежи, удвоил е продажбите на записите си и обикаля света със своето турне.
Но с подобен успех идват и притесненията. С толкова много хора, които трябва да задоволи, Смит започва да получава паникатаки, и то на сцената, докато пее. Подобно нещо му се случва на един от най-големите фестивали - Glastonbury, а по-късно обяснява: "Ако не си екстроверт, подобно нещо - като да пееш пред толкова много хора, провокира силна тревожност."
И докато Bad Blood е вдъхновен от митологията, историята и телевизията, съдържайки песни като Pompeii, Icarus, Laura Palmer, то новият им албум Wild World е изграден върху това какво се случва тук и сега. И най-вече за слабостите на Смит.
Първата песен от албума Good Grief разказва за смърт и погребения, и тъга, но, разбира се, в стила на Bastille. От друга страна Warmth е пък за телевизията, променена от политическия сезон. Тя вероятно може да се превърне и в химн на годината в Америка. Препратките от поп културата продължават и в Four Walls, вдъхновена от романа на Труман Капоти "Хладнокръвно".
Wild World e триумфален албум, непоколебим в своята способност да възбуди слушателите и непреклонен пред стремежа си да бъде номер едно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене