Десетки хиляди аплодираха уникалното 3D шоу "Величието на Търновград"

Десетки хиляди зрители гледаха уникалния 3D мапинг спектакъл "Величието на Търновград" на Художествената галерия и Паметника на Асеневци в съботната вечер.
Още два часа преди началото на шоуто хората бяха заели места по живописната уличка "Гурко" и зрителните площадки в старата част на Търново, а тротоарите и главната улица отесняха. Местата в заведенията с гледка към красивия полуостров в завоите на Янтра пък бяха резервирани месеци преди спектакъла. Хит при туроператорите бе пакет в хотел с пряка гледка към мапинг шоуто, което сложи грандиозен финал на богатата програма за 108-годишнината от обявяването на Независимостта на България в Търново.
Подредените като в амфитеатър над р.Янтра зрителите отброиха секундите до началото, проектирани върху сградата на галерията. Последва невероятна феерия от лазерни проекции, специална музика и 3D анимация, показваща моменти от величавата история на Второто българско царство и династията Асеневци. На няколко пъти аплодисменти огласяха спаторпестолнината, щом в небето избухваха зрелищни фойерверки.
Близо 40 минути продължи шоуто, заедно с "биса". За удоволствие на публиката организаторите повториха "Величието на Търновград".
През цялата вечер полиция, стюарди и частни охранители следиха за реда и безопасността в огромния периметър за наблюдение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене