Канада се съгласи за визите. България и Румъния пускат СЕТА

При това положение заедно с румънския президент решихме да подкрепим СЕТА, така както всички останали страни от Европейския съюз, обяви Борисов на срещата в Брюксел. Снимка РОЙТЕРС

България и Румъния оттеглят резервите си към споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада (СЕТА), след като получиха от нейното правителство, че входните визи за техни граждани ще отпаднат догодина, съобщи днес министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от clubz.bg.

Дали това наистина ще стане обаче още не сигурно, защото белгийският регион Валония продължава да блокира споразумението и рискът то да се провали остава.

"Заедно с румънския президент получихме надлежни, писмени потвърждения - и ние, и Комисията и това беше вкарано сега в протокола на съвета - че от 1 декември 2017 година за всички български граждани визовият режим ще отпадне за Канада", каза Борисов пред журналисти през втория ден от среща на върха на ЕС, която се провежда в Брюксел.

"При това положение заедно с румънския президент (Клаус Йоханис - б.а.) решихме да подкрепим (СЕТА), така както всички останали страни от Европейския съюз", добави той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене