Русенски актьори учиха танцово изкуство за пиеса

СНИМКА : АВТОРЪТ

Актьорите от русенския театър „Сава Огнянов“ станаха и танцьори за новата премиера „Женско царство“ на Ст. Л. Костов. Специално за постановката, на някои от тях се е наложило дори да вземат уроци по танци, за да навлязат в това изкуство, разказа любимецът на публиката Любомир Кънев, който е в ролята на Божил.

„Женско царство” е една от най-популярните пиеси на големия български комедиограф Ст. Л. Костов. Размяна на местата на работата и дейностите в живота - мъжете да вършат женските работи, а жените мъжките в едно българско село става повод да се създадат крайно смешни ситуации, в които героите стават абсурдно глупави.

Идеята, че всеки трябва да тежи на мястото си, да върши това, с което природата го е дарила и най-после, че властта се управлява от стойностни, а не „измислени хора”, се внушава с блестящото комедийно майсторство на известния български автор.

Интересното е, че пиесата не е представяна досега на русенска сцена, въпреки, че е написана в далечната 1931 година. Освен това, много от репликите в нея звучат твърде актуално и в наши дни, което показва, че нещата в българското общество не са се променили твърди много за изминалия век.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене