4 начина, по които автономните автомобили ще променят транспортната индустрия

СНИМКА: pixabay

Да имаш технологичен продукт като автопилота на Тесла или на Гугъл и Юбер колите, които карат самостоятелно, означава, че нещата са на път да се променят драстично. Entrepreneur проучва въздействието на самостоятелно шофиращите автомобили върху транспортната индустрия и как това ще се отрази на застраховката, горивото и юристите, които отговарят за инцидентите и свързаните с тях съдебни процеси.

1. Цената на застраховане на безпилотна кола

Човешката грешка е определяна като най-голямата причина за пътно-транспортни произшествия - ситуация, която ще бъде изцяло поета от автомобилите, които не изискват човешка намеса. Добра новина е, че безпилотните коли може да помогнат за намаляване на произшествията по пътищата и по-ниските застрахователни премии за собствениците. Но когато едно такова превозно средство е част от произшествие как ще се определя виновника? Компютърът ли ще носи отговорност и има ли как това да не се отрази върху потребителите??

Примерен сценарий може да бъде, когато производител на автомобили поема отговорността да плаща и като резултат увеличава цената на новите автомобили.

2. Автокъщите постепенно ще губят

Когато този тип коли навлязат трайно на пазара и хората започнат да им вярват, няма как автокъщите да не започнат да губят. Гугъл и Юбер са големи и са способни да бълват голямо и бързо производство. Когато всички автомобилни производители направят преминаването от бензин към изцяло електрически автомобили, за да бъдат конкурентноспособни в една индустрия, чиито закони са написани от пъргави технологични гиганти, ще бъдат принудени да се съгласяват с тях. Индустрията на автокъщите има пазар на стойност около 864 милиарда долара и възлиза на повече от един милион работни места (данни от 2015 г.).

3. Бензинът ще бъде заменен

Преминаването от превозни средства, задвижвани с бензин, към електрически автомобили, означава, че бензинът ще има още по-малка роля в транспорта в близкото бъдеще. Ще трябва да бъде намерена друга, по-добра полза от него.

4. Пътниците ще трябва да се учат да използват автономните автомобили

Първото предизвикателство, свързано с пътниците, ще бъде водачът да се научи да приеме ролята си на наблюдател, който трябва да бъде в готовност да поеме управлението, ако е необходимо. Трябва да бъдем подготвени за тази епоха като постепенно се адаптираме към връзката между човека и компютъра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене