Стоянка Мутафова и Татяна Лолова играят спектакъл за Никола Анастасов

Двете големи комедийни актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова топло се поздравиха на премиерата на книгата на Никола Анастасов.

"За Кольо с усмивка” - така може да се нарече истинският спектакъл, в който Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Светослав Пеев превърнаха премиерата на автобиографичната книга на Никола Анастасов (изд. “Слънце”). Те се прекъсваха, надприказваха и надпреварваха не само да разказват спомени за своя скъп колега от сцената на Сатиричния театър, но и да ги изиграват.

Книгата “Истории с усмивки” е написана преди 20 години, а актьорът диктува преживелиците си на кинокритичката Ирина Канушева. Оттогава тя няма ново издание. За преиздаването помага много синът на актьора Чавдар Анастасов.

Татяна Лолова така се развихри в разказа си, че бутна един статив, отрупан с книги. Томчетата се посипаха около нея, а тя ги погледна и възкликна: “Я, Кольо, и ти си тук!”. Приятелите му си спомнят, че било типично за Анастасов да има приключения на сцената.

Съпругата му Мария Косева още не се е съвзела от огромната загуба и не успя да присъства на премиерата, но по сина им ѝ бяха пратени много букети. На първия ред седяха големите актриси Емилия Радева и Гинка Станчева, до тях - директорът на Сатирата Здравко Митков, а залата бе препълнена от приятели и почитатели на комика. Днес в Пловдив в книжарница “Хермес - Централ” също ще има премиера на “Истории с усмивки”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене