Сириец представя "Шепа свят" в ХГ "Кирил Петров"

Изложбата "Шепа свят" на Бахгет Искандер е подредена в художествена галерия "Кирил Петров" Ц Монтана. Тя включва 33 едроформатни снимки. Част от тях са художествена фотография, а останалите - репортажна. Интересна е фотографията, дала заглавието на изложбата и претворяваща трите етапа от живота на една жена - детство, младост и майчинство. Две от снимките са на град Алепо, станал епицентър на продължителни и наказателни военни удари в опустошителната гражданска война в Сирия. Кътчета от София и други държави са вдъхновили автора. Открояват се и два портрета на отец Иван от Нови Хан, озаглавени "Бащина обич" и "Веселба".

"Надявам се, че изложбата ще бъде интересна за широк кръг любители на визуалните изкуства и най-вече за фотожурналистите от монтанските медии", каза Николай Пенков Ц уредник в монтанската галерия. Той уточни, че световноизвестният Бахгет Искандер е роден в Ел-Баразин, Сирия, но от 50 години живее в Кечкемет - Унгария. По професия е инженер, по призвание - фотограф. Фотографията му е не само изкуство на момента, а и изкуство на мисленето. В центъра на вниманието му е човекът, макар че има добри постижения и в сферата на пейзажа.

Изложбата се реализира със съдействието на Унгарския културен институт в София. Преди това уникалната фотоизложба УШепа святФ беше в Националния дворец на културата. Тя бе част от XXI УСалон на изкустватаФ, което е косвено доказателство за художествената й стойност. Безспорно тя показва най-добрите фотографии на забележителния унгарски фотограф от сирийски произход Бахгет Искандер. "Шепа свят" ще остане подредена в ХГ "Кирил Петров" до пролетта, информира Любомир Мечков Ц главен уредник на галерията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене