Съпругата на Румен Радев с него на всички церемонии

На 22-и заедно ще поздравят официалните лица на площад
“Св. Александър Невски” и ще запалят свещ в храма
Генерал Румен Радев и съпругата му

Първата дама Десислава Радева ще се появи на площад “Св. Ал. Невски” заедно със съпруга си на 22 януари. Това става ясно от сценария за тържествената церемония по встъпване в длъжност на новия държавен глава.

Румен Радев ще произнесе програмната си реч още на 19 януари пред депутатите. Тогава ще е клетвата му в парламента. Народни представители очакват още в този първи тържествен момент да го придружи и съпругата му Десислава.

Докато церемонията в четвъртък ще мине изцяло под знака на новия президент, на тази три дни по-късно - в неделя, акцентът ще е върху прощалната реч на отиващия си Росен Плевнелиев. Но сценарият за 22-и специално описва участието на първата дама.

Г-жа Радева ще се включи, след като двамата президенти приемат тържествения марш на почетния караул под звуците на камбанен звън от “Св. Ал. Невски”.

Тогава е предвидено заедно със съпруга си тя да се отправи за поздрав към българските официални лица и към представителите на дипломатическия корпус.

На площада ще са премиерът Бойко Борисов, председателят на НС Цецка Цачева, шефовете на Конституционния съд Борис Велчев, на Върховния касационен и Върховния административен съд Лозан Панов и Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на отбраната, министри и депутати.

След тази церемония двамата президенти и г-жа Радева, придружени от своите вицета, ще се отправят към храм-паметника “Св. Ал. Невски”, където ще бъде отслужена литургия. Там те ще запалят свещ. По същия начин преди 5 г. президентът Плевнелиев се помоли в храма за успех на България.

20 мин. по-късно Радев, Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъдат посрещнати на парадния вход на “Дондуков” 2 от Плевнелиев и вицето му Маргарита Попова. Предвижда се стар и нов държавен глава да имат кратка среща на четири очи. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене