Григор обърна 20-годишния Професор Чун, чака го Гаске

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът преодоля начален шок и мини криза, за да спечели с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 мача си срещу корееца Хьон Чун от втория кръг в Мелбърн. В следващата фаза Григор ще се изправи срещу №18 в схемата Ришар Гаске. Миналата година Димитров спря черната серия срещу Гаске, вземайки първи успех над французина в седмия сблъсък помежду им.

Поставеният под №15 Димитров стигна с доста усилия до 35-ата си победа в мачове от Големия шлем. Все пак 25-годишният хасковлия заслужи мястото си в третия кръг с трудния успех над азиатеца.

20-годишният южнокореец, наричан Професора, игра много силно. През 2015 г. той бе избран от професионалните тенисисти за най-прогресиращ в света. През октомври 2015-а стигна до номер 51 на планетата. В момента е 105-и, но през миналата година изпусна 3 месеца заради контузия.

В първия сет Григор взе подаването си за 1:0 гейма, но последва сериозна изненада и безгрешна игра от Чун. Отлична защита на корееца и безгрешни отигравания доведоха до три пробива на сервиса на Димитров и 6:1 за Чун.

Григор стартира много концентрирано втория сет. Записа пробив още в първия гейм, което се оказа достатъчно - въпреки стабилната игра на Чун българинът спечели 6:4 гейма и изравни сетовете.

Кореецът направи ранен пробив в третия сет и поведе с 2:0 гейма. Григор трябваше да играе много прецизно, за да печели точки, но съумя - реагира бързо, връщайки пробива за 1:2. След това реализира нов пробив в седмия гейм, а в крайна сметка спечели и тази част с 6:4, повеждайки с 2:1.

Когато Димитров намери ритъма, се оказа, че има лек проблем и на паузата между сетовете поиска медицински таймаут. Заради пришка на ходилото на левия крак стъпалото трябваше да бъде обработено от лекар и превързано, за да довърши българинът мача си по-комфортно. 

Чун се възползва, взе лесно подаването си и тормози много дълго Григор при първия му сервис. В крайна сметка Димитров спаси с мъки подаването си и изравни. Кореецът пак взе леко подаването си, но този и Григор отново напипа ритъма и стигна без проблеми до 2:2 гейма. Българинът продължи възходящата линия с пробив, след което го затвърди и поведе 4:2. Имаше и шанс за 5:2, но Чун се спаси с отличен сервис. След това Григор водеше 40:15 при подаването си, но негови грешки и смела игра на азиатеца върнаха интригата с пробив за 4:4. Григор смени тактиката и изигра деветия гейм умно - вкарваше топката в полето на съперника и чакаше неговите грешки. Кореецът този път се подаде на напрежението и допусна решителния пробив. Димитров взе сервис гейма си и затвори частта с 6:4, а с това и мача с 3:1 сета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене