Джак Никълсън: Преспах с над 2000 жени, но ще си умра сам

В случая на Джак Никълсън няма нужда да се изброяват най-великите филми с негово участие. Всеки моментално ще се сети за своята любима лента, в която великият актьор го е докоснал по някакъв начин със своя неизчерпаем талант. Дано младите се сетят да гледат старите класики, защото неуморимият Джак се престраши да каже сбогом на снимачната площадка.

Не, той не се появи публично да обяви, че излиза в пенсия. Никога не е бил такъв човек, че да занимава аудиторията със своята личност. През годините рядко даваше интервюта и предпочиташе да говори за любовта си към канабиса, отколкото за сериозните си постижения в киното.

И все пак сега всички ще трябва да станат и да му се поклонят. Старият му другар Питър Фонда съобщи пред в. "Сън", че 79-годишният Никълсън е решил да се оттегли след 60 години на снимачната площадка. Звездата от "Полет над кукувиче гнездо" и "Сияние"

нито е болен, нито е уморен

Просто вече не му се занимава с кино. Има категоричното намерение да изживее остатъка от живота си по-най-добрия възможен начин. За последно Джак се снима в комедия през 2010 г., а малко след това подсказа, че му е дошло до гуша от продуценти, режисьори, оператори и прохождащи актьори.

"Винаги съм мразел

да ставам рано

Сега гледам да си поспя поне до 1 часа. Ставам, сипвам си чаша мляко и се приготвям за поредната си среща с верни приятели на голф игрището. След това си приготвям нещо хубаво за хапване и сядам да гледам хубави филми", обясни тогава Джак Никълсън защо няма време за снимане. На тази възраст човек трудно може да се откаже от любимите неща, още повече че е натрупал огромно богатство и е опитал от абсолютно всяко едно от удоволствията на съвременната цивилизация.

Казват, че сексът и наркотиците са изкушенията, които никога не омръзват. Но и двете могат да те убият по един или друг начин. Големият Джак гребеше и от двете с пълни шепи и никога не даде вид, че те му вредят по някакъв начин. Съседите му в Лос Анджелис не биха и помислили да се оплачат, че именитият им съкооператор

пуши в асансьора

"Мразя безсмислените забрани. Заплашват ме, че не мога да си запаля цигарата на обществено място. Е, няма проблем - ще припаля една трева и ще си успокоя нервите. Не искам да коментирам увлечението си по канабиса, защото мога да се озова и в затвора. Но някои неща наистина ме карат да се чувствам страхотно", шегуваше се навремето неуморимият купонджия. За него покойният вече Робин Уилямс казваше: "Той е единственият човек, който принуждаваше Кийт Ричардс (китариста на "Ролинг Стоунс") да каже в един момент: "Джак, късно е. Хайде да се прибираме!"

Никълсън наистина можеше да купонясва няколко дни поред и след това да се яви свеж като репичка на снимачната площадка. Където задължително

забърсваше поредното откритие на Холивуд

В началото му ги брояха, но след това и най-неуморните жълти издания просто изгубиха интерес към нежните завоевания на холивудската звезда. Самият той на прага на 70-те се осмели да пресметне, че е преспал с над 2000 красавици от света на шоубизнеса. Направи го, защото го провокираха по време на интервю, а не защото е искал да се хвали. Равносметката му беше далеч по-мрачна.

"Ще си умра сам. През всичките тези години имах много жени и изпитах страхотни вълнения. За съжаление си създадох имидж на мъж, който никога не може да е само с една жена. Вече не съм способен да изляза и да тръгна на лов, както се изразяват по-младите колеги. Обречен съм на самота", оплака се тогава актьорът, който е имал привилегията да преспи с неприлично голям брой суперкрасавици. Само за една признава, че тъжи и до днес , и това не е единствената му законна съпруга Сандра Найт. Голямата му любов е носителката на "Оскар" Анджелика Хюстън. Двамата са заедно 15 години, но накрая и иначе широко скроената актриса се отказа да го промени, след като разбира, че е

забременил по-млада

от нея колежка

"Правил съм грешки, но свърших и много хубави неща. Със сигурност фактът, че израснах сред жени, оказа влияние върху бъдещето ми. Отгледа ме моята баба, която все пак успя да ме възпита добре и да ме научи да отстоявам принципите си докрай", разказваше холивудската звезда.

За сблъсъка на Джак с първите в света силиконови гърди - четете в хартиеното издание. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене