Цветя, които си струва да имаме вкъщи

Те не само цъфтят, но са и полезни както за здравето, така и за биоенергийните полета в дома.

1. Алое
Типичен сукулент - запасява се с вода в месестите си листа, за да оцелее при сурови условия. Затова е лесно за отглеждане, в състояние е да преживее дълго без поливки. Другото му име е столетник, защото трудно цъфти в стайни условия - веднъж на сто години. Това не е съвсем вярно, като всяко растение може да цъфти всяка година. Алоето расте бързо, затова ви е достатъчно един възрастен екземпляр.

Полезни свойства: В алоето са открити редица вещества, които подтискат растежа на раковите клетки, подпомагат самообновяването на организма и убиват болестотворните бактерии. Сок от алое убива стафилококи, стрептококи, дизинтерийните пръчици. Настойка от алое (приготвя се зимата и пролетта) подпомага зарастването на рани и изгаряния, влияе положително на тонуса на организма. Лечебни свойства имат растения над 3-годишна възраст.

2. Спатифилум
Това лесно за отглеждане растение е елегантно и красиво с издължените си листа и фуниевидните бели цветове. Има розови и кремави сортове. Обича ярка светлина, топлина и висока влажност. Но добре понася продължително засенчване, горещина и прохлада. Не обича течение и подгизване на почвата.

Полезни свойства: Овлажнява и прочиства въздуха от фенол, бензол, формалдехид и ацетон. Убива различни микроорганизми и е полезен, ако имате плесени в дома си. Защитава хората от емоционално изтощение и стрес.

3. Хибискус
Растението, наричано по-често китайска роза, е предпочитано и заради лъскавите листа, и заради пищните цветове. Обича разсеяна светлина, топлина и умерена влажност. При тези условия цъфти обилно и не губи листата си. Издържа на по-кратко застудяване, но тогава листопадът е сигурен.

Полезни свойства: Възстановява биоенергетиката в дома. Цъфналото растение поощрява за предприемчивост, решителност и дружелюбност. Помага при стрес и семейни неуредици. Източник е на кислород в дома, прочиства от прах. Листата и цветовете имат антиоксидантни свойства и се използват за чай, наричан каркаде.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене