Най-ефикасните сутрешни ритуали за красота (+рецепта за маска)

Да изглеждате перфектно на сутринта след бурна или безсънна нощ никак не е трудно. Предлагаме ви няколко трика в тази посока.

Малко движение

Нищо не дава толкова енергия, колкото раздвижаването. Дори и да ви се струва непосилно, направете малко гимнастика (без да се преуморявате) под звуците на любимата си музика, или просто се разкършете. Така ще се заредите с положителна енергия и ще забравите за умората

Хладна вода

След раздвижването вземете душ, като използвате измиващо средство с цирусов или ментов аромат. Най-добре е да редувате топла с по-хладна вода – контрастният душ подобрява кръвообръщението, намалява отоците, свива порите на лицето и освежава. Внимавайте с кубчетата лед, с които обичайно съветват да обтривате лицето си сутрин – този метод е подходящ за вас, само ако имате плътна кожа без склонност към зачерявания, в противен случай може да постигнете неблагоприятен ефект. Не пропускайте да почистите лицето си, тъй като след тежка нощ кожата произвежда повече себум. Може да използвате скраб, освежаващ спрей или тоник. Подбретете козметика без съдържание на спирт – той изсушава и лицето изглежда уморено. Ако се наплискате с минерална газирана вода, ще се спасите от бледия тен.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене