След 45 с ново либидо и с по-млади мъже

Мъжете, които изневеряват, винаги използват целесъобразно (в техните очи) оправдание: „природата ме кара да го правя”. И науката ги подкрепя – еволюционно мъжете действително са програмирани да търсят полови контакти с по-млади жени в детеродна възраст. Но как същата тази еволюция е повлияла на женската сексуалност?

Изследванията се оказват благосклонни за жените над 27 години. Според американски психолози, именно след тази възраст представителките на нежния пол се развихрят – не само по-често и разкрепостено фантазират, но и доста по-често правят секс. Освен това те с по-голяма готовност се съгласяват на случайни връзки за една нощ. С други думи, въпреки разпространеното клише за разпуснатата студентка, най-активни и способни да се наслаждават на интимния си живот са жените на средна възраст.

Учените обясняват, че еволюцията стимулира жените към сексуална активност, за да ги подтикне да раждат, докато все още са във фертилна възраст. Преди векове продължителността на живота е била доста по-ниска, затова жената е наследила подсъзнателен стремеж да роди възможно най-много деца, докато това е възможно. При това с напредване на възрастта сексуалният глад не зависи от наличието на постоянен партньор и броя на децата. Има и още една добра новина за жените между 30 и 40 – те изпитват най-голямо удоволствие не само от секса, но и от работата, от общуването с приятелите и интимния си партньор. Е, тук се прокрадва и друга симпатична подробност – на тази възраст доста голям процент от дамите променят сексуалната си ориентация или поне се осмеляват да пробват авантюра с представителка на своя пол.

Около 20
Неуверени в секса, ах!

Обикновено се смята, че момичетата около 20 са обсебени на тема секс. Истината е, че те са загрижени повече да изглеждат секси, отколкото да изпитат оргазъм (а и последното често не им се получава). Те все още са неуверени в интимен план, а трябва да хвърлят усилия и в получаването на диплома и намирането на мечтаното работно място. И въпреки че в романтичните филми точно тези красавици са сексуални фурии, в живота не е точно така. Но – всяко нещо с времето си.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене