Как да укрепим ноктите през пролетта

Въпреки цялата си прелест пролетта е време за авитаминоза, която се отразява не само на състоянието на кожата, но и на ноктите. За да се справим, първата крачка, която трябва да направим, е да обърнем внимание на менюто си.

Наблягайте на зеленчуците

Настърганите моркови, поръсени с нерафинирано растително масло, ще върнат блясъка на ноктите и ще предотвратят чупенето и разслояването им. Освен това морковите са богати на витамин А, който е основен компонент за здрави нокти. В краставиците, тиквичките и зелето се съдържат полезните силиций и сяра. Добавяйте към ястията ядки, сусам, авокадо – в тях има много витамин Е, който е антиоксидант и градивен материал за растежа и добрия външен вид на маникюра.


Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене