Как звучи любовта

"В очакване на Боджангълс" от Оливие Бурдо е книга за лудостта - тази, която ни кара да ставаме всеки ден и да продължаваме да съществуваме в безумния свят; тази, която ни носи щастие и ни помага да се смеем, когато съвсем не ни е до смях; тази, която ни подтиква да се влюбваме; но и тази, която ни погубва.

Това е една невероятна любовна история между фантазьор и съблазнително ексцентрична жена, разказана от най-свидния наблюдател - техния син. о това не е просто роман за обичта на съпруга към съпругата, а също така и за обичта на майката към детето, обичта към приятелите, вечните партита, смеха, танците, коктейлите.

Всеки ред е обяснение в любов към живота - не бледия, сив, потънал в задължения свят, а към цветната, вълшебна и страстна реалност, която всеки от нас може сам да създаде. Защото понякога лудостта не е диагноза, а единственият начин да преживеем ежедневието. И всичко това на фона на една завладяваща песен - "Мистър Боджангълс" на Нина Симон, която е обсебила главната героиня, но малко по малко завладява и читателя.

Създаването на самата книга звучи не по-малко шантаво от описаната история. Оливие Бурдо е служител в брокерска къща, но загубва работата си. Вместо да се посвети на отчаяние и бездействие, той се отдава на писането на книга. И за по-малко от два месеца създава тази ексцентрична история, която първоначално излиза в малък тираж, но буквално за дни става истински феномен, носи на автора пет престижни литературни награди и договори за издаване в 29 страни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене