Вижте кои са най-добрите двигатели за годината

Организаторите на международния конкурс International Engine of The Year определиха победителите за 2017 г. Най-добрият мотор в света за втори пореден път е 3,9-литровият V8 на Ferrari. Жури от 58 журналисти от цял свят определиха победителите в 12 категории. Този път организаторите са добавили и две нови категории - "най-добър нов двигател на годината" и "най-добър електрически двигател на годината".

Победителят - осемцилиндровият двигател с две турбини, е монтиран на суперавтомобила на Ferrari 488 GTB и откритата версия на Spider. Агрегатът генерира 670 к.с. и 760 Нм въртящ момент при 3000 об/мин. В генералното класиране италианският двигател събра 251 точки - с 35 точки пред трилитровия четирицилиндров турбомотор на Porsche, с който е 911. Агрегатът на Ferrari печели и в категориите "Спортен двигател" и „Двигател с работен обем от 3 на 4 л”.

Трицилиндровият турбо агрегат Ford EcoBoost за десети път спечели в категорията "Двигател с работен обем до 1 литър". В категорията "Двигатели от 1 до 1,4 литра" отново най-добър е 1,2-литровият мотор на PSA. В категорията "от 1,4 до 1,8 литра" за най-добър е определен 1,5-литровият трицилиндров двигател, който е част от хибрида BMW i8.

Званието "Нов двигател на годината" е присъдено на хибридната задвижваща система на второто поколение на Honda NSX. В хибридната система влизат 3,5-литров битурбо шестцилиндров двигател, три електромотора и деветстепенна автоматична предавателна кутия. Сумарната мощност е 573 коня.

Задвижващата технология на Tesla спечели първите места в две категории - "Зелен двигател" и "Електрически двигател".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене