Цветелина Грахич не казала на Слави, а на Маестрото, че напуска

Цветелина пее на концерта “Има такъв народ”.

От няколко години Цветелина Грахич събира смелост, за да се реши да напусне “Шоуто на Слави” и “Ку-ку бенд”. “Осъзнах, че мястото ми вече не е там. Но промяната е голяма, трябваше ми повече смелост”, обяснява пред “24 часа” певицата.

Тя постъпва в предаването през 2011 г. Тогава се явява на кастинг за “Гласът на България”, не стига до финала, но Слави Трифонов, който с компанията си продуцира формата, ѝ предлага да стане певица в “Ку-ку бенд”. “В екипа сме около 100 човека и бяхме като едно малко семейство. Свикнах с тази среда, имахме си свое всекидневие, свой график. Затова ми беше трудно да взема решението да си тръгна”, казва Грахич.

Май именно заради натовареността в предаването тя иска да си тръгне от него.

“Характерът ми не

подхождаше на

“Ку-ку бенд”

- аз съм по-твърда, по-опака. Сега искам да покажа на младите хора, че когато са смели, могат да се развиват и самостоятелно”, обяснява тя.

Грахич е с Борис Солтарийски и Лилия Стефанова като беквокалистка в “Ку-ку бенд” СНИМКИ: НАДЕЖДА ГЪРБОВА И АРХИВ
Грахич е с Борис Солтарийски и Лилия Стефанова като беквокалистка в “Ку-ку бенд” СНИМКИ: НАДЕЖДА ГЪРБОВА И АРХИВ

За желанието си да напусне екипа, тя казва не на Слави Трифонов, а на Евгени Димитров-Маестрото. “Той е човекът, който отговаря за всички нас от “Ку-ку бенд”. Ако имаме нужда от нещо, винаги се обръщаме към него. Не, не се е опитвал да ме убеждава да оставам”, разказва Цветелина.

Тя участва и в трите концерта на Слави Трифонов под мотото “Има такъв народ” в “Арена Армеец” - на 16,17 и 18 юни. Дори направи много въздействащи солови изпълнения и трите дни - с “Притури се планината”. “Всички песни на концертите ги направих с много труд и любов. “Притури се планината” е доста сложна, а и трябваше да я направя по-различно от това, което хората бяха чували преди. Получи се много въздействащо”, обяснява Грахич.

Всъщност ден след последния концерт, в понеделник, от екипа на “Шоуто на Слави” оповестиха новината, че тя си тръгва и на нейно място в бенда влиза Невена Цонева. “Цветелина Грахич - един прекрасен професионалист, се отдава на солова кариера. В “Ку-ку бенд” като певица започва работа Невена Цонева. За нея е чест и привилегия да работи в “Шоуто на Слави”, казаха от там.

Веднага след това се появяват куп статии за причината Цветелина да напусне предаването. “Няма нищо вярно в това - не е заради пари,

Слави не ми е

налагал глоби,

не съм припадала,

не съм бременна

или анорексичка. Истината е, че съвсем здравословно свалих килограми - преди 2 г. бях 66, а сега съм 46 г. И съм в прекрасни отношения с “Ку-ку бенд” - не сме се карали. Радвам се, че съм била част от екипа им. Сега съм доволна и ще се опитам сама да продължа напред”, разказва Цветелина Грахич.

Тя се познава с Невена Цонева, която от понеделник влезе на нейното място в “Шоуто на Слави”. “Тя е точната певица за “Ку-ку бенд” - и като стил, и като глас. Много спокоен, тих човек.”

Въпреки че дълго се колебае дали да прави солова кариера, сега Цветелина изобщо не съжалява. Ако допреди все е съобразявала участията си с графика в шоуто, сега има свободата сама да избира къде и кога да пее. А и откакто става ясно, че е напуснала “Ку-ку бенд”, телефонът ѝ не спира да звъни с предложения за участия.

Грахич пее от дете.
Грахич пее от дете.

“Ще правя музиката, която харесвам - това, което върви в България. Подготвям нова песен, ще се опитам да работя с хора от там, откъдето съм”, казва Цветелина.

Тя има предвид с музиканти от Босна и Херцеговина - страната, в която е родена. Цветелина всъщност израства повече в България, отколкото в родния си град Зеница. Заради опасността от гражданската война, която избухва през 1992-а - година, след като тя се появява на бял свят, семейството ѝ се мести да живее в Сливен, където майка ѝ има роднини.

Когато размириците приключват, родителите ѝ не могат да решат къде да останат да живеят за постоянно.

Така Цветелина учи

ту в България, ту в

Босна и Херцеговина,

така че знае перфектно и двата езика.

Тя тръгва на училище първо в Зеница, а в пети клас се прехвърля в Сливен, след което завършва музикалното училище в родния си град. После се мести да живее в София и когато е 19-годишна, се явява на кастинг за “Гласът на България”, а след това е поканена да стане беквокалистка в “Шоуто на Слави”. Цветелина от малка знае, че ще стане певица. Тя наследява музикалния талант от страната на майка си - жената е певица, вуйчото на Грахич е китарист, дядо ѝ също се изявява на сцената - работят дълго време в чужбина по фериботи и кораби.

Преди години майка ѝ сформира собствена група в родния си Сливен и често води дъщеря си по ресторантите. Така от дете Цветелина хваща микрофона да пее и се чувства добре на сцената. Тя влиза на първо място и с най-висок бал в консерваторията с оперно пеене. Това е специалността, която завършва и в музикалното училище в Зеница.

С приятеля си Кристиян
С приятеля си Кристиян

Грахич има дългогодишна връзка с Кристиян Шаламанов, който е вокалист на оркестър “Рико бенд”.

Двамата дори

се сгодиха

през декември 2014 г. Тогава, като в романтичен филм, той коленичи пред Цветелина, подаде ѝ годежен пръстен и я попита дали ще се омъжи за него. Певицата побърза да се похвали с хубавата новина, като публикува снимка във фейсбук с любимия си, към която написа: “Това е най-щастливият ден в целия ми живот. Денят, който чака и за който си мечтае всяка обичана жена. Предложи ми мъжът, когото чаках и търсих цял живот. И този мъж е Кристиян Шаламанов.” Двамата обаче сега не бързат за сватба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене