Вида Пиронкова иска 60% от продуцентските права на Игор Марковски за "Гълъбо"

Отляво надясно: Вида Пиронкова, Миро, Игор Марковски

Не песента, а клипът на "Гълъбо"

е видян от 3 млн. души.

Нали аз го направих, казва

продуцентът на парчето Игор Марковски

Вида Пиронкова, авторът на нашумялата песен "Гълъбо", може да я свали заради спор за авторските й права с продуцента си Игор Марковски. Това обяви самата тя по-рано днес във фейсбук профила си.

"Продуцентът ми Игор Марковски преди 40 дни спря от ютюб песента ми "Гълъбо". Той не е изцяло неин продуцент, защото моят труд - текст и музика, струва точно толкова, ако не и повече, от неговите вложения. Защо е спряна, може да попитате него. Аз предявих претенции за авторските си права, т.е за съпродуцентство. Бидейки автор на музика и текст и осигурявайки Миро като изпълнител, който пя в записа за мен като приятел, без да му плащам, държа да съм 60 процента продуцент на "Гълъбо". Но Игор Марковски твърди, че е собственик на всичко, дори и на мен. Той ме е блокирал от месец навсякъде и ми създава невероятни проблеми. Защо го прави, не знам, най-вероятно съм влязла в някакви големи финансови интереси с рекламодателите, на които той е давал моята песен", каза Вида Пиронкова пред "24 часа". Месец след спирането на песента "Гълъбо" от социалната мрежа тя твърди, че е върната обратно в ютюб, защото е избрана да открие наградите на БГ Радио.

Тя е категорична, че ако се наложи, ще свали песента "Гълъбо". "В момента говоря с "Мюзикаутор", защото моят добър приятел Миро застана срещу мен и зае позицията на продуцента. Не знам по какви причини - най-вероятно финансови. За песента си не съм взела една стотинка. Казаха ми от "Мюзикаутор", че чак след година ще получа някакви отчисления от въртенето й по радиата", казва Пиронкова. Затова ако "Мюзикаутор" не защити права й, обмисля да замине за чужбина и да се запише в чужда агенция. "20 години не исках да пускам песни, защото знаех какво ще се случи. По-добре да ги бях заключила и нищо да не се чува."

"Всички авторски права са спазени на 100% - казва Игор Марковски. 100 процента съм продуцент на албума на Вида. Направих го, а не питах като нея "кога ще лапам и аз пари". Имам нула лева приходи от "Гълъбо". А вложих доста да издам и книгата на Вида. Правата от рингтоновете са само за нея. Клипът на "Гълъбо" е видян от 3 млн. души. Ами нали аз го направих! Кой иначе щеше да го види? Има съд за тези неща, адвокатите ми са готови." Той допълни, че е платил и на сина на Вида, за да дойде от Гърция на премиерата на албума на майка си.

Вида Пиронкова
Вида Пиронкова
Игор Марковски
Игор Марковски
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?
Искате да сте красиви и здрави? Опитайте тези етерични масла
Измъчената поетеса Тейлър Суифт възпя страданието си в любовта с двоен албум шедьовър (Видео)
4 стъпки до сбъдването на мечта

Напишете дума/думи за търсене