Гришам обяснява кирилицата

Джон Гришам лично представи във фейсбук българското издание на най-новата си книга. Авторът сподели корицата на фона на картата на страната ни и поясни: "България граничи с Румъния на север, с Гърция и Турция на юг, със Сърбия и Македония за запад. Това е корицата на "Остров Камино". Мисля, че заглавието е най-отгоре. Това е кирилицата, създадена от двамата монаси Кирил и брат му Методий през IX век."

Романът разказва за кражбата на оригиналните ръкописи на "Великият Гетсби" и още четири романа на Ф. Скот Фицджералд от трезора на библиотеката в Принстънския университет.Четирийсет агенти на ФБР се заемат да разследват дръзкия обир. Историята стига до райския остров Камино край Флорида, където собственикът на успешна книжарницаБрус Кейбъл е замесен във връзки с черния пазар и предлагане на крадени ценни книги и ръкописи.

Писателката пред фалит Мърсър Ман получава неустоимо предложение от тайнствена компания - срещу 100 хиляди долара младата жена трябва да се върне за шест месеца в старата семейна вила на остров Камино, където е прекарала детството си. С идеалното прикритие, че търси усамотение, за да довърши втория си роман, тя трябва да проникне в кръга от литературни приятели на Брус и да научи тайните му. Скоро над рая на остров Камино надвисват буреносни облаци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене