Певецът Крейг Дейвид - най-опасната британска знаменитост в интернет

Крейг Дейвид СНИМКА: Инстаграм

Почитателите на Крейг Дейвид трябва да бъдат особено внимателни, когато търсят информация за него в мрежата - 36-годишният певец е най-опасната британска знаменитост в интернет, съобщи Контактмюзик.

Предупреждението идва от антивирусната компания "Макафий", огласила по-рано списъка си с най-опасните звезди в интернет, търсенето на информация за които крие рискове за потребителите от вируси или зловреден софтуер. И докато за американците най-рисково е да се информират от мрежата за певицата Аврил Лавин, за британците "заплахата" идва от Крейг Дейвид. В списъка на опасните британски знаменитости фигурират още Адел, Ед Шийран, Джеси Джей, Рита Ора, Чарли Екс Си Екс, Лили Алън и Зейн Малик, цитира БТА.

Целта на съставителите на списъка е да насочат вниманието на интернет потребителите към опасността от кликането върху подозрителни линкове. За съставянето му от компания "Макафий" са използвали собствен рейтинг на сайтове и търсения в Гугъл, Бинг и Яху.

"Незабавният достъп до най-новите албуми, филми или видеа звучи примамливо, но потребителите трябва да са наясно с рисковете в киберпространството. Особено внимателно трябва да се подхожда към линкове, предлагащи най-новото "звездно съдържание", и най-вече ако офертата е безплатна", казва за Би Би Си Ник Вини от "Макафий".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене