Стана Катич снима 3 месеца в България сериала “Забравена”, разпознават я само веднъж в метрото

Стана Катич в образа на Емили

Стана Катич, която зрителите на малкия екран познават като детектив Кейт Бекет от сериала “Касъл”, се впусна в ново филмово начинание, и то в България. Причината са снимките на лентата “Забравена” (Absentia). Освен актриса Катич е и изпълнителен продуцент на сериала. Той тръгва на 27 септември и ще се излъчва всяка сряда от 21 ч по AXN. Всички 10 серии са заснети в България, затова на екрана ще видим някои познати лица.

Още в първия епизод

Снежана Макавеева

ще се появи като

руска стриптийзьорка

Роля в сериала ще има и Алек Алексиев, играе доктор Василев в “Откраднат живот”. В “Забравена” актьорът отново облича докторската престилка. Борислава Стратиева, участвала във филма “Посоки”, ще влезе в образа на Вайълет.

Катич посети България за втори път. През дните, които прекара далеч от снимачната площадка, успя да разгледа София и да опознае някои от тукашните традиции. В инстаграм профила си публикува снимки от Националния археологически музей, крепостта Кракра в Перник и Музея на социалистическото изкуство. “Понякога обичам и само да се разхождам по улицата, толкова е прекрасно в България. Веднъж ме разпознаха две сладки момичета в метрото. Лесно е да снимам филм тук, защото

хората са

доброжелателни и

прекрасни

Уважават личното ти пространство”, казва актрисата на пресконференция, която даде пред български и европейски медии.

В “Забравена” героинята на Катич - федерален агент Емили Дюран, преследва жесток сериен убиец в Бостън. Неговата запазена марка е, че отрязва клепачите на жертвите си. Неволно тя става една от тях. Трупът ѝ обаче така и не е намерен. Емили изчезва безследно, без да има шанс да се сбогува със съпруга си Ник и двегодишния им син Флин. В ролите влизат Патрик Хюсинджър, изиграл злодея във филма “Джак Ричър: Не се връщай”, и Патрик Макаули, участвал в “Заклинанието 2”.

Към актьорския състав се присъединява и Кара Теоболд, известна с ролята на Айви Стюарт в сериала “Имението Даунтън”. Тя влиза в образа на подкрепящата и разбираща Алис - новата жена на Ник и мащеха на Флин. “Мисля, че много важно за героинята ми е майчинският инстинкт. Аз нямам деца, имам по-малък брат. Затова се вкопчих в чувствата, които изпитвам към него, и се опитах да ги пресъздам на екрана”, казва Теоболд.

Да влезе в ролята на Алис, е предизвикателство, защото Айви Стюарт

има своите

ограничения - статуса

в обществото, пола

и правилата, които трябва да спазва. Алис е другата противоположност.

Катич също се подготвя за ролята на Емили. Макар и всички да я мислят за мъртва, агентът на ФБР не е. Шест години след символичното ѝ погребение съпругът ѝ получава телефонно обаждане с указания как да намери изоставена хижа. В нея, под дъските на пода, затворена в пълнещ се с вода резервоар, се намира Емили. Макар и да не е мъртва, през всичките години е била подлагана на жестоки мъчения.

За да пресъздаде възможно най-реалистично героинята си, Катич разговаря с жертви на отвличане. “Не знам дали сте запознати с този вид престъпления. Някои млади момичета са държани против волята си повече от десетилетие. Интересното е, че снимаме сериала на Балканите, а тук хората оцеляват по удивителен начин, и то при ужасни обстоятелства. Чувствам, че това преминава и в екипа,

вървейки по земя,

изпитала толкова

история,

която вибрира в хората, израснали на нея. Наистина е удивително”, казва актрисата.

И обожава факта, че ще изиграе ролята на борбената Емили. “Едно от нещата, които не исках да правя, е да вляза в образа на жертва. Има много екранни образи на майки или домакини, които “служат” на другите герои. Емили е една от малкото, които е майка и боец. Помислих си: “Леле, не знам дали има много такива женски образи.”

Истинско предизвикателство за Катич е да влезе в ролята на родител. Тя гледала в интернет видеа на лъвове и останала смаяна от безстрашието, с което женската защитавала малките си. “Така е с всяко животно. Когато усетят този адреналин, разбират какво са способни да направят и какво са склонни да жертват, за да защитят детето си”, казва Катич.

Актьорът Ралф Инесън, когото феновете на “Игра на тронове” познават като родения на Железните острови Драгмар, също участва в “Забравена”. “Моят герой е шеф на офис на ФБР в Бостън. Когато отвличат Емили, той е неин партньор. Мисля, че чувства огромна вина, защото тя се е обадила за подкрепление, а той е попаднал в задръстване. Заради това не е успял да ѝ помогне, когато най-много се е нуждаела. В същото време е успял да се издигне и сега е шеф. През всичките години не прекъсва връзка със семейството на Емили и след като я намират, застава начело в разследването, търсейки виновника”, казва Инесън.

Нийл Джаксън, участвал в “Западен свят” (Westworld) и “Слийпи Холоу”, ще се превъплъти в д-р Джак Бърни, брат на Емили. “Героят ми е бил уважаван хирург и когато сестра му безследно изчезва и всичи я смятат за мъртва, той не може да се примири със загубата. Започва да пие и става алкохолик. Губи разрешителното си и през последните години се

опитва да събере

парчетата от разбития

си живот

Връща се към това, което е бил, и спира да пие. Когато намират Емили, всичките му пороци се връщат. Отново посяга към чашката и животът му излиза от релси. Джак през целия си живот е завиждал на сестра си, защото е осиновена, а той, биологичното дете, е заел второто място в живота на родителите си. Героят ми по-скоро не иска Емили да се връща”, казва Джаксън.

В “Забравена” екшън сцените не се падат само на ФБР агенти. Израелският модел Ангел Бонани ще влезе в образа на детектив Томи Гибс. Той първи открива телата на жертвите, оставени без клепачи. ФБР обаче се намесва и поема разследването в свои ръце.

Моментът,в който героинята на Стана Катич е спасена след 6 г. мъччения,
Моментът,в който героинята на Стана Катич е спасена след 6 г. мъччения,
Кадър от сериала. Зад актрисата се вижда Патрик Хюсинджър.
Кадър от сериала. Зад актрисата се вижда Патрик Хюсинджър.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце
Защо не забравяме как се кара колело?
25-те прехвалени места по света, които разочароват (галерия)
Какво става с очите, ако гледаме 3 часа на ден в екран
Великденски вицове и смешки

Напишете дума/думи за търсене