Ути забърка цял казан рибена саламура в Лом

Един тон рибена саламура приготви Ути Бъчваров във втория фестивал „На риба с бира в Лом“. Снимки АВТОРКАТА

Един тон рибена саламура приготви Ути Бъчваров във втория фестивал „На риба с бира в Лом“, който се проведе на брега на Дунав. Това е най-голямото количество рибена чорба, готвено в България, по думите на Ути, който носеше тениска с надпис „Аз обичам Лом“. За вкусната саламура бяха доставени от местни рибари 120 кг. риба, рецептата включваше и 80 кг. домати, 50 кг. печени чушки, 10 кг. чесен и дузина китки магданоз, копър, девесил, както и люти чушлета, сол и „чееерно пиперче“. Горещата рибена чорба бе поднесена със студена бира, осигурена от „Ломско пиво“. За доброто настроение на ломчани и гостите на града се погрижи и Берковската духова музика, а ломчани извиха хора.

Рибената дъхава саламура с дунавски екземпляри, забъркана от майстора Ути Бъчваров зарадва ломчани, които продължават да честват празника на града „Вяра, надежда и любов“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене