Григор №2 след Надал в класация по оцеляване

Снимка: Ройтерс

Рафаел Надал е водач в световната ранглиста, а Григор Димитров тази седмица заема 8-о място.

Двамата обаче са първи и втори в една от моментните класации на статистиците от Асоциацията на професионалнати тенисисти. А именно по измъкване от трудни ситуации.

Испанецът е начело по показателя спасени геймове при сервис и 15:40. Надал е изиграл 73 такива гейма, от които е спечелил 37 и това прави коефициент 50,7%. При Димитров успехът е в 35 от 73 гейма (47,9%). Трети е гигантът от Хърватия и машина за сервис Иво Карлович с 46,7%. Следват Доминик Тим (Бел), приключилият сезона след операция Стан Вавринка (Швейц) и Джон Иснър (САЩ).

Тази седмица Григор е в Стокхолм, където през 2013 г. спечели първата си титла от веригата на АТП. 

“Този град винаги ме кара да се усмихвам, защото се чувствам отлично тук. Кортовете са по-бързи в сравнение с миналата година. Важното е да завърша силно сезона”, коментира Димитров. Неговата голяма цел е да си осигури участие във финалите на АТП в Лондон от 12 ноември.

Бившият спортист №1 на България за пореден път попадна в компанията на други звезди, които играят с ракети Wilson. Григор е рекламно лице на марката. В една от социалните мрежи в рубрика “Споделям любовта си” на американската фирма са подбрани коментари на фенове за любомите им тенисисти. За българина е избран следният: “Мисля, че имам проблем. Чувствам, че съм напълно обсебена от Григор Димитров.” Почитателите изказват мнението си също за Роджър Федерер, Винъс Уилямс, Хуан Мартин дел Потро, с когото Григор тренира в Стокхолм, за Симона Халеп и Медисън Кийс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене