Синята фенка Дани: Слагам качулка и паля факли

Младата певица не пропуска мач на "Левски"

Иво АНГЕЛОВ и Добромир ДОБРЕВ

Фенки на "Левски" и ЦСКА-София се изправят една срещу друга на страниците на "България Днес". Голямото дерби между двата отбора е днес от 16 часа на Националния стадион "Васил Левски". На трибуните ще ври и кипи. В агитките на двата родни колоса има и куп красавици. Ето какво споделят две от тях.
"Ще викам с цяло гърло за победата в дербито. Ще скачам и ще пея от сърце и душа песните за "Левски". Ако спечелим, ще съм най-щастливият човек на света."
Това заяви емоционално пред "България Днес" младата надежда на българската народна музика Дани Стефанова. Крехката 25-годишна дама е луда почитателка на "сините" и обича да казва за себе се, че не просто е фенка, а ултрас.
"Такава съм аз - слагам качулка, за да ми се виждат очите, и паля факли. Винаги съм в сектор "Б" и този път няма да е по-различно. И в живота съм такава дива и щура", добави Дани.
Фолклорната изпълнителка разказа, че за пръв път отишла на мач на любимия си отбор, когато била на 6 годинки. Завел я баща й и от тогава почти не пропуска двубой на "Левски".
"Цялото ми семейство сме от "Левски". И така се запали моето сърце за синята идея. Това е моят любим отбор и винаги ще е така, без значение дали губим, или печелим. И преди, и сега "Левски" значи свобода. Любимият ни отбор носи името на Апостола на свободата и трябва да сме горди левскари. Нито капка страх, нито крачка назад", каза още емоционалната Дани.

Гледа мачове само в сектор "Б"
Гледа мачове само в сектор "Б"

Фолклорната певица разказа, че почти никога не пропуска мач на "сините", само когато е болна, си оставала вкъщи. Ходила е доста пъти на "вечното дерби" и днес няма да пропусне да гледа мача с ЦСКА-София. "Много съм развълнувана, нямам търпение да отида на стадиона. Преди това ще се включа в шествието на феновете", допълни Стефанова.
"Синята" фенка вярва, че тази година отборът има шанс да спечели титлата, тъй като тимът играе доста по-силно. Похвали и треньора Делио Роси, че се справя повече от отлично. "Той е най-добрият треньор, който съм виждала начело на "Левски". Вярвам, че ще ни помага и духът на Георги Аспарухов-Гунди, който ще бъде на стадиона", обясни Дани.
Дани е истински ултрас
Дани е истински ултрас

Младата певица е родом от софийското село Кокаляне. От малка пее и свири на пиано. Средното си образование започва в Широка лъка, като след първата година се премества в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София и завършва специалност "Народно пеене".
В момента Дани е студентка в Софийския университет "Св. Климент Охридски" със специалност "Музика". В свободното си време обича да танцува, да спортува и да се забавлява с приятели. Любител е на високите скорости, желанието й е да скочи с парашут.
Певицата е най-новото попълнение в каталога на "Диапазон рекърдс", като засне видеоклип към своята първа самостоятелна песен - "Седнало е Джоре Дос".

Червената фенка Андреа: Пак ще бием с 3:0


Фенките на ЦСКА не са нито по-малко красиви, нито по-малко щури. Доказателство за това е Андреа Митова от София. Макар че е едва на 15, тя никога не пропуска мач на любимия си тим от сектор "Г".
"Фенка на ЦСКА съм от 5-годишна възраст. Страстта ми към отбора е предадена от дядо ми, който пръв ме заведе на мач. Играхме двубой срещу гръцки отбор и от тогава разбрах, че искам да продължа да посещавам мачовете. И така до днес съм редовна на стадиона", признава Андреа.

Ученичката очаква победа над "Левски"
Ученичката очаква победа над "Левски"

"Имам няколко любими футболиста от сегашния състав на "червените". Това са Божидар Чорбаджийски, Кирил Десподов и Антон Недялков. Харесвах и Павел Головодов, но той вече не е част от отбора. Надявам се Десподов да тръгне по стъпките на любимеца ни Христо Стоичков", казва младата ултраска. Тя прогнозира, че голмайсторът на състава Фернандо Каранга няма да прости на вечния враг днес.
"Според мен Каранга ще вкара поне 2-3 гола, но да не дърпаме дявола за опашката. Важното е да ги спечелим и да има емоция. Да се надяваме, че отново ще ги бием с 3:0, но може и с повече. За мен е важно да съм на стадиона с приятелите ми и да викам за моята най-голяма любов, а именно ЦСКА!", категорична е Андреа, която е ученичка в Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука".
Не пропуска мач от сектор "Г"
Не пропуска мач от сектор "Г"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене