На 16-ия си рожден ден Ева Пармакова разбира, че продължава в “Х Фактор”

Тя пее от 5-годишна в “Бон-Бон”.   СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА И НОВА ТВ

Още откакто тръгва форматът “Х Фактор” в страната ни, едно 10-годишно момиче следи всичко, което се случва в шоуто и тайно си мечтае някой ден да стане част от него. Дори си има и любим ментор – продуцента Станислава Армутлиева. Четири сезона по-късно, натрупала увереност от сцените, на които се изявява от малка, вече 16-годишната Ева Пармакова се решава да се запише за кастингите това лято. На прослушванията тя показва достатъчно ясно, че има талант и нужните качества, попада при мечтания ментор и е сред финалистите, които утре вечер ще пеят в първия концерт на живо от петия сезон на предаването.

Ева Пармакова е внучка на известния оперен тенор Любомир Бодуров, който е от поколението на Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Гена Димитрова, Катя Попова, Александрина Милчева. Специализирал в Москва и Ленинград, златните му години минават на сцените в Прага, Бърно, Братислава, Букурещ, Синая, Варшава, Атина.

Чуждестранната

критика го обсипва

с хвалебствени

рецензии,

а у нас получава всички възможни награди и звания. За нещастие Ева така и не го познава - той умира след тежко заболяване през 1992 г., а тя се ражда 9 г. по-късно - през 2001 г.

Ева на първия си кастинг в “Х Фактор”
Ева на първия си кастинг в “Х Фактор”

“Много се гордея с него. Още докато бях малка, майка ми ми пускаше да слушаме негови изпълнения. Тогава не можех да осъзная на какви сцени е пял, но като пораснах, той е огромното ми вдъхновение за това, което искам да постигна и да бъда някой ден”, казва Ева.

Нейните успехи следи с голям трепет баба ѝ - съпругата на Любомир Бодуров Пенка. Тя дълги години е била балерина в операта и се вълнува, че 16-годишното момиче също се е насочило към сцената. Всъщност Ева е и единствената от семейството, която иска да се развива в сферата на изкуството. Майка ѝ, която е дъщеря на Любомир и Пенка Бодурови, е завършила филология и сега е в частния бизнес. Баща ѝ се занимава с хотелиерство. “Покрай мен и той започна да слуша по-модерна музика”, казва момичето. Ева има и две сестри, които са 20 години по-големи от нея и са от предишните бракове на родителите ѝ. Всички се разбират прекрасно.

Цялото ѝ семейство, приятели и близки научават още от самото начало, че тя е решила да се пробва в “Х Фактор”, и я подкрепят. Още повече че знаят, че още от дете пее много хубаво и вярно.

Музикалната кариера

на Ева започва,

когато тя е на 5 г.

По това време момичето става част от “Бон-Бон”. С останалите от детската вокална група пее по различни сцени, а най-голямата, на която се качва, е тази в зала 1 на НДК. И то не за детски конкурс, а за спектакъл на истинска звезда - за юбилеен концерт на Стефан Димитров.

Ева Пармакова е от групата на момичетата в шоуто на Нова тв.
Ева Пармакова е от групата на момичетата в шоуто на Нова тв.

Тогава Ева е само на 6 г. и с останалите деца от “Бон-бон” пее “Епилог”. “Помня колко се притеснявах, виждах само светлини, беше невероятно изживяване”, казва тя. 12-годишна вече решава да продължи кариерата си като изпълнител самостоятелно - тръгва на уроци при вокалния педагог Искра Миланова. Междувременно от 9-годишна ходи и на уроци по пиано.

“Преди винаги съм имала страшна сценична треска, докато сега успях да се отпусна”, казва тя. А може би за това голяма роля изиграва и опитът, който трупа през годините. След концертите с “Бон-Бон” и самостоятелните участи тази година тя се явява на конкурси в различни градове в страната - Хисаря, Добрич, Варна, София, и печели няколко награди. “Те ми помогнаха да се отпусна и си казах: Защо да не се пробвам в “Х Фактор” най-накрая.”

Още откакто следи предаването, тя си представя как ще участва в него, а ментор ще ѝ е продуцентката и шеф на “Вирджиния рекърдс” Станислава Армутлиева. Но не си и помисля, че на кастингите ще пее пред една от любимите си световни певици - Луиза Джонсън, победителката от британското издание на “Х Фактор” през 2015 г. “Чух това, което казва за мен - как имам нужда от съвсем малко побутване, за да покажа какво имам у себе си, защото се срамувам леко от камерите и сцените. Но в неделя всички ще видят какво крия у себе си”, усмихва се Ева. А за Луиза Джонсън допълва: “Тя е невероятен човек. За малкото време, в което се видяхме, ни каза много смислени неща, които ни помогнаха.”

Ева няма да забрави и 16-ия си рожден ден. Не заради парти изненада или някой скъп подарък, а защото на празника си - 2 август, е на изключително напрегнатия етап от надпреварата - шестте стола. Никой от екипа така и не разбира, че момичето има рожден ден. Но най-големият подарък за Ева е това, че в края на деня разбира, че я допускат напред.

Ева пее пред Станислава Армутлиева и Луиза Джонсън.
Ева пее пред Станислава Армутлиева и Луиза Джонсън.

Сега, когато ѝ предстои първият концерт на живо в “Х Фактор”, репетира всеки ден.

Пее поне по 2-3 часа

вкъщи, танцува

пред огледалото

в стаята, а отскоро ходи и на уроци в танцово студио. Тя не може да издаде с какво ще се представи на сцената утре, но ще е нещо много по-различно от това, с което зрителите досега са я гледали. “Ще бъде по-динамично, ще има и хореография”, казва само младата певица.

Ева е ученичка в 10-и клас в частното училище “Дорис Тенеди”, където е с интензивно изучаване на немски език. Преди това - от първи до седми клас, учи в Италианския лицей (Националния учебен комплекс по култура - Горна баня - б.а.). “Учителите ми и директорката проявяват разбиране, че отсъствам заради шоуто и репетициите за него. Те гледат предаването, подкрепят ме и се гордеят с мен”, усмихва се Ева. Отсега е решила и накъде ще се насочи, след като завърши средното си образование - ще следва специалност, свързана с музиката. Но още не е сигурна дали ще е тук, или някъде в чужбина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене