Цвета Караянчева е случила на мъж и на професия

Като каже на внучката “Иху”, малката почва ръченица

Новият председател на парламента Цвета Караянчева е мъжкото момиче на ГЕРБ. Където трябва някой да се сбори - с ДПС и БСП на избори в Кърджали или с Корнелия Нинова и Александър Симов на парламентарната трибуна, излиза тя.

Именно като мъжко момиче я определят не само в централата на ГЕРБ, но и членовете на партията в Кърджали. “В нея има желязна воля и кураж. Тя е пример, че лидерите не се отглеждат, а се раждат”, казват за новия председател на парламента в града.

Освен напориста и енергична, Караянчева е човек, който никога не пада по гръб. “Не даваме Делян”, каза тя, когато парламентът гласува подадената от Добрев оставка.

По същия начин Цвета се застъпи и за Димитър Главчев часове преди да стане ясно, че ще се наложи тя да поеме щафетата на пръв сред равни от най-високата трибуна на държавата.

“Предстоящият вот на недоверие е възможност правителството да рекламира всичко, което е направило последните 6 месеца”, каза тя, след като червените започнаха своята подписка, за да бутат кабинета.

Караянчева е родена на 25 февруари 1968 г. в Болярово. Тя е

основател и областен

председател на ГЕРБ

в Кърджали и депутат от влизането на партията в Народното събрание през 2009 г. - вече 4-и мандат.

Преди да влезе в политиката, животът на Караянчева е свързан с машините. Завършва механотехникум в Кърджали, а след това се дипломира като машинен инженер в Техническия университет в София. Има и диплома за мениджър от Оупън унивърсити в Лондон.

В продължение на 5 години е директор на завода за инструментална екипировка “Формопласт” в Кърджали. Там

започва от най-ниското

стъпало в професионалната

стълбица,

за да стигне до главен конструктор и шеф на фабриката.

Караянчева неведнъж е признавала, че е случила на професия и на съпруг.

От 30 години е омъжена за кърджалиеца Илия Караянчев, който е ученическата ѝ любов. Имат дъщеря Карина и 3-годишна внучка Теодора. Новият председател на парламента слуша рок, а сред любимите ѝ групи е българската Б.Т.Р.

Обича да разпуска сред природата, да гледа волейбол и лека атлетика.

Любимите ѝ романи са криминалетата.

Цвета е случила на

мъж и на професия

Попада в политиката, когато ГЕРБ прохожда в Кърджалийско. Караянчева влиза в непознатите за нея води, без да се замисля. Не веднъж е признавала, че причината да се захване с политика е било желанието ѝ да промени статуквото в района.

Още със старта си в политиката Караянчева има куража да се противопостави на основната политическа сила в района ДПС. За 10-те години, в които е областен лидер, Караянчева

успя да изгради

работещи партийни

структури във

всичките 7 общини

на Кърджалийска

област

В момента ГЕРБ има над 50 общински съветници и 20 кметове на населени места в областта.

През 2009 г. става депутат от избирателния район, откъдето в листата бе втора, след като водачът на листата на ГЕРБ Вежди Рашидов е назначен за министър на културата в първото правителство на Бойко Борисов. Оттогава досега Караянчева е народен представител във всички народни събрания. Опонентите ѝ казват, че мястото ѝ в парламента е гарантирано благодарение на новия начин на преразпределение на гласовете. Но признават също, че Караянчева успя да измести БСП и трайно да наложи ГЕРБ като втора политическа сила в региона.

Тя е най-дългогодишният депутат в района извън ДПС. Караянчева е и единственият политик от Кърджали, заемащ толкова висок пост в държавата досега.

Когато не е на

работа,

най-комфортно се

чувства в дънки

Всеки възможен момент посвещава на 3-годишната си внучка Теди. През лятото изкара и цялата си отпуска с нея - за седмица я заведе в Котел, след това още 7 дни в Аркутино. А като са си двете в Кърджали, малката най-много обича да си правят мекички вкъщи. А само като ѝ каже баба ѝ “Иху”, и тя почва ръченица. Отдава ѝ се, свидетелстват клипчетата на телефона на Караянчева, които показва на колегите си в парламента.

Караянчева е кулинарка въпреки спортната си фигура, която поддържа с много движение. Обича фитнеса. В ГЕРБ в София се говори, че

в залата се справя

еднакво добре и с

“женското” кардио, и

с мъжките дъмбели

А вечер, преди да легне с книга, обича да си хапне нещо сладичко.

Шефката на парламента на гладиатора в залата.
Шефката на парламента на гладиатора в залата.
Прави напади с дискове от по няколко килограма във всяка ръка в компанията на шефката на женската организация на ГЕРБ в града.
Прави напади с дискове от по няколко килограма във всяка ръка в компанията на шефката на женската организация на ГЕРБ в града.
Караянчева по време на една от стотиците обиколки, които прави сред симпатизанти, и то далеч не само в района на Кърджали
Караянчева по време на една от стотиците обиколки, които прави сред симпатизанти, и то далеч не само в района на Кърджали
Цвета се весели с младежи на последната Коледа.
Цвета се весели с младежи на последната Коледа.
Чувства се комфортно и с футболен екип.
Чувства се комфортно и с футболен екип.
Караянчева на първата си политическа поява в Кърджали
Караянчева на първата си политическа поява в Кърджали
Цвета с Джон Лоутън от “Юрая Хийп”.
Цвета с Джон Лоутън от “Юрая Хийп”.
И с Б.Т.Р.
И с Б.Т.Р.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене