Дядото и бабата на Гришо не спали

Дядо Господин е научил Гришо на дисциплина

Дядото и бабата на Григор Димитров не могли да мигнат след победата на техния знаменит внук в Лондон. Те преживели емоционално успеха, който наблюдавали по телевизията в село Стойково.

"Много се вълнувам и затова не гледам мачове - призна пред "България Днес" баба Тонка. - Този път нямаше как да го изпусна. Гледах го само на моменти, понеже сърцето не може да издържи. Голям труд, голям успех. Всички се радваме. Не можахме да спим. Цяла нощ се вълнувахме. Хората на село са със сълзи на очи. Ходихме да почерпим тази сутрин за победата."
Баба Тонка е имала предчувствие още преди старта на турнира в Лондон, че нейният внук ще вдигне купата.
"Бях твърдо уверена - категорична е бабата. - Вече е пораснал и по-уверен с годините. Семейството му е винаги зад него."
На трибуните в "О2 арена" бяха родителите на Димитров. Майката Мария тръпнеше при всяка драматична точка и ставаше на крака. Тя се разплака, когато видя сълзи в очите на своя син. Веднага след края на двубоя Гришо поздрави първо нея с голяма прегръдка. Веднага след това целуна и своя баща Димитър Господинов, който показа типичните за него железни нерви през целия двубой.
"Нормално е за всяка майка да се вълнува - коментира емоциите баба Тонка. - Ние бабите се вълнуваме, та какво остава за нея."
Бабата е категорична, че добрите мигове пред Григор тепърва предстоят.
"Вече всичко зависи от него - философски отсече Тонка. - Нека да има късмет. Благодарение на Бога ще върви напред."
Димитров винаги идва първо при своите баба и дядо, когато се върне в България.
"Виждаме се за някой час - признава Тонка. - Няма време. Детето не си идва толкова често, но винаги първо е при нас. Приятно му е на село. Обича ни много. Ние него също. Винаги се радваме. Забелязах, че вече е пораснал. По-уверен е с годините."
Баба Тонка и нейният съпруг дядо Господин не се месят в любовните авантюри на Григор. Те са оставили на своя внук да гради отношенията си със своята сегашна приятелка Никол Шерцингер.
"Това му е личен проблем - добави Тонка. - Не го питам. Не е малък. Знае си. Не съм се бъркала на моите деца, а какво остава за внуците."
В село Стойково е родена майката на Димитров - Мария. Дядото Господин все още пази първата ракета на Гришо. Той играе с нея, когато е само на 3 години. Дядото има и основна роля във възпитанието на тенисиста. Благодарение на бившия военен от танков полк Григор е прихванал желязна дисциплина. Освен това дядото и бабата са продали автомобил и апартамент, за да спонсорират кариерата на настоящата звезда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка

Напишете дума/думи за търсене