Почина руският оперен певец Дмитрий Хворостовски

Дмитрий Хворостовски СНИМКА: фейсбук/Hvorostovsky/

Дмитрий Хворостовски почина на 55-годишна възраст в Лондон след продължително боледуване, предаде ТАСС. Това заяви неговата говорителка в Русия Анна Илина.

Семейството на певеца потвърди вестта за смъртта му на страницата му във Фейсбук. "След продължила две години и половина борба с рака на мозъка Хворостовски почина в днес в обкръжението на близките си", са казва в информацията.

В края на 2016 г. вследствие на предизвикани от заболяването му усложнения Дмитрий Александрович преустанови изявите си на оперната сцена, но не прекъсна концертната си дейност. За последен път той се появи пред публика през юни на фестивала Графенег в Австрия, предаде БТА.

Репертоарът на Хворостовски включваше оперите "Евгени Онегин", "Йоланта" и "Дама пика" от Чайковски, "Риголето", "Травиата", "Симоне Боканегра" и "Отело" от Верди, "Сватбата на Фигаро" и "Дон Жуан" от Моцарт, "Фаворитка" и "Любовен еликсир" от Доницети, "Царска невеста" от Римски-Корсаков, "Севилският бръснар" от Росини, "Фауст" от Гуно, "Селска чест" от Маскани, "Паяци" от Леонкавало.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене