Роси се отчита след "Дунав"

Делио Роси има подкрепата на шефовете засега Снимки: Владимир Стоянов

Треньорът на "Левски" Делио Роси ще трябва да даде пълен отчет за работата си пред собственика и ръководството след мача с "Дунав" в петък. Двубоят за Купата на България се явява от решаващо значение за "сините". Този трофей остана единственият, с който имат шанс да се похвалят след края на сезона.

Футболистите на италианския специалист ще зимуват на трето място в класирането в Първа лига. След слабия мач срещу "Славия" (1:1) те ще изостанат още повече от първите два тима "Лудогорец" и ЦСКА-София.

Така двубоят с "Дунав" се явява най-важният за "Левски" тази есен, ако искат все пак да вземат някакъв трофей в края на сезона. След него Роси ще има среща със Спас Русев, изпълнителния директор Красимир Иванов и мениджъра Асен Букарев. На нея ще докладва какво е свършил и какво трябва да се направи през зимната пауза. Окончателно ще се реши кои футболисти ще си тръгнат и какви играчи ще бъдат привлечени за пролетния дял от шампионата. Поне на този етап неговото място не е застрашено, но евентуален провал срещу русенци ще разклати сериозно доверието на шефовете му.

"Всеки, който е на тази длъжност, знае, че работата му е временна - заяви Роси след 1:1 със "Славия". - Аз мисля да работя, а други хора правят изборите. Търпелив човек съм. От мен зависи да накарам играчите да показват най-доброто от себе си. Мачът за купата е важен, колкото и този със "Славия". Всеки самоуважаващ се отбор трябва да печели."

Обертан и съотборниците му играха слабо срещу "Славия" Снимки: Владимир Стоянов
Обертан и съотборниците му играха слабо срещу "Славия" Снимки: Владимир Стоянов

Той може да остане без голмайстора на отбора Давид Яблонски за гостуването на "Дунав". Чехът получи контузия преди мача със "Славия" и не игра срещу "белите". Все пак от лагера на "Левски" ще направят всичко възможно да го вдигнат за мача с "драконите". Със сигурност аут за него е трайно контузеният Антонио Вутов.

Бившият футболист на "Левски" Христо Йовов заяви, че безидейността в играта на отбора се крие в това, че футболистите се прибират в собствената си половина и изчакват съперника. Според Бижутера Делио Роси е застанал начело на отбора в движение и не е намерил време да направи подготовка, в която да обясни на играчите изискванията си. Йовов смята, че на италианеца трябва да му бъде дадено повече време да свикне с обстановката в България. Той отбеляза голямото значение на четвъртфиналния мач от турнира за Купата на България с "Дунав". Този двубой би могъл да донесе нужното спокойствие на "сините".

"При загуба от Дунав за Купата на България в "Левски" ще настъпи сътресение", обяви Йовов пред Канал 3.

В същото време звездата на "сините" Габриел Обертан засипа с похвали съотборника си Холмар Ейолфсон и му даде тласък към националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия.

"Левски" ще зимува на трето място в класирането
"Левски" ще зимува на трето място в класирането

"Ейолфсон е добро момче - и на терена, и извън него - каза французинът. - Дойде в "Левски" малко след като аз пристигнах. Адаптира се чудесно към отбора, играе много силно. Говори английски език и комуникацията между нас е лесна. Той е опитен играч, видял е доста - все пак е играл в Англия и Израел. С представянето си показва, че "Левски" не е сбъркал с Холмар. Двамата с Яблонски си паснаха, идеални са за нашия отбор. Те са много силни при играта във въздуха, но освен това са добри с крака. Могат да дават пасове. Рядкост е да имаш централни защитници, които се чувстват толкова комфортно с топката в краката. Добра двойка са. С тях на терена "Левски" е допуснал само няколко гола. Страхотни са."

"Шушана" превзе сектор "Б"

"Шушана" напълно превзе футбола. Вече не само играчите се кефят на хита, възроден от Наско Ментата. Той намери своето място и във фолклора на агитките. По време на най-старото столично дерби срещу "Славия" феновете на "Левски" представиха най-новата си песен. За основа е използвана мелодията именно на "Шушана". Върху нея те бяха съчинили текст, с който възпяваха любовта си към "сините" и омразата си към ЦСКА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене