"Милан" идва с играчи за 350 млн.

"Лудогорец" ще се изправи срещу втория най-титулуван отбор в Европа Снимка: Владимир Стоянов

"Лудогорец" ще се изправи срещу европейския гранд "Милан" на 1/16-финалите от турнира за Купата на Лига Европа. Така в България ще пристигнат футболисти, чиято обща цена е около 350 млн. евро.

Първата среща между двата тима ще е на 15 февруари. Тя ще е в България. Реваншът на 22 февруари е на "Сан Сиро" в Милано. "Росонерите" бяха възможно най-тежкият съперник за "Лудогорец" наред с "Арсенал" и "Атлетико" (Мадрид).

"Милан" е вторият най-титулуван клуб в Европа след "Реал" (Мадрид). Италианският гранд е печелил цели седем пъти Шампионската лига. По този показател отново отстъпва само на "белия балет". Италианският тим има и пет Суперкупи на Европа, както и две Купи на носителите на национални купи. "Росонерите" са и 19-кратен шампион на Италия. Имат във витрината си още 5 национални купи и 6 Суперкупи на Италия.

"Милан" в момента е в криза и е едва на седмо място в Серия "А" Снимки: Ройтерс
"Милан" в момента е в криза и е едва на седмо място в Серия "А" Снимки: Ройтерс

"Милан" е вторият тим от Италия, срещу който "Лудогорец" ще играе след "Лацио". Преди три години тимът от Разград отстрани римските "орли" на същата фаза от турнира.

"Отново ни чакат незабравими мачове през пролетта в Европа - обяви босът на "орлите" Кирил Домусчиев. - Радвам се, че успяхме да подарим на нашите фенове подобен голям сблъсък. Привържениците ще имат възможност да гледат "Лудогорец" срещу 7-кратния шампион на Европа в Разград. "Милан" наистина е голям отбор, но и ние не сме за подценяване. С горещата подкрепа на нашите фенове "Лудогорец" е способен на всичко. Вярваме, че ако обединим усилия, както винаги го правим, може да се поздравим с успех!"

"Лудогорец" се класираха за фазата на директните елиминации, след като завършиха на второ място в група С. Българският шампион ще играе за трети път в директните елиминации на турнира. Успя да ги прескочи веднъж - през сезон 2013-14 срещу "Лацио". През миналата кампания тимът от Разград отпадна от "Копенхаген".
"Милан" спечели група D, където беше с гръцкия АЕК, "Риека" и "Аустрия" (Виена). "Росонерите" записаха три победи, две равенства и една загуба.

Гатузо е начело на "росонерите" от десетина дни
Гатузо е начело на "росонерите" от десетина дни

Те не се представят убедително в Серия "А", като заемат седмо място след 16 изиграни мача и имат 24 точки. Лидерът "Интер" е на 16 пред тях. Само преди десетина дни "росонерите" смениха треньора си. На мястото на Виченцо Монтела бе назначен бившият халф на тима Дженаро Гатузо.

"Милан" трудно ще се успее да се класира за Шампионската лига през първенството. Затова ще съсредоточи сили в Лига Европа. Ако триумфира в надпреварата, италианският гранд подобно на "Манчестър Юнайтед" миналия сезон ще добие право на участие в турнира на богатите.

В момента в "Милан" играят футболисти на обща стойност около 350 млн. евро. Най-скъпият играч на гранда е капитанът Леонардо Бонучи. Той беше закупен от "Ювентус" това лято, като новите китайски собственици на "росонерите" броиха за него 42 млн. евро. Другите звезди на тима са вратарят Джанлуиджи Донарума, чиято цена е 25 млн. евро, Сусо, Иняцио Абате, Рикардо Монтоливо и новата звезда на португалския футбол Андре Силва.

В турнира останаха още двама български представители - националите Ивелин Попов и Георги Миланов. Капитанът на "лъвовете" и неговият "Спартак" (Москва) ще срещнат "Атлетик" (Билбао), а Миланов и ЦСКА (Москва) - "Цървена звезда".

Пълният жребий за 1/16-финалите:

"Борусия" (Дортмунд) - "Аталанта"

"Ница" - "Локомотив" (Москва)

"Копенхаген" - "Атлетико" (Мадрид)

"Спартак" (Москва) - "Атлетик" (Билбао)

АЕК - "Динамо" (Киев)

"Селтик" - "Зенит"

"Наполи" - РБ (Лайпциг)

"Цървена звезда" - ЦСКА (Москва)

"Лион" - "Виляреал"

"Реал Сосиедад" - "Залцбург"

"Партизан" - "Виктория" (Пилзен)

"Стяуа" - "Лацио"

"Лудогорец" - "Милан"

"Астана" - "Спортинг" (Лисабон)

"Йостерсунд" - "Арсенал"

"Олимпик" (Марсилия) - "Брага"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка
Ретрограден Плутон - изкореняване на стари модели на поведение

Напишете дума/думи за търсене