Марая Кери и Ник Джонас сред номинираните музиканти за "Златен глобус"

Марая Кери Снимки: Ройтерс

Звездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес.

Блайдж получи номинации за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Затънали в кал" ("Mudbound") на Дий Рийс, както и като съавтор на парчето "Mighty River", което ще се съревновава в категорията за оригинална песен.

Първи номинации за "Златен глобус" в кариерите си получиха Марая Кери и Ник Джонас. Изпълнителите са номинирани в категорията за оригинална песен - Кери за парчето "The Star" от анимация със същото заглавие, а Джонас - за "Home" от анимационния филм "Бикът Фердинанд".

Все още предстои да се разбере как разразилият се секс скандал в Меката на киното ще се отрази върху наградния сезон. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус", ентусиазирано подкрепи филма "Всички пари на света" с номинации за режисьора Ридли Скот и актьорите Кристофър Плъмър и Мишел Уилямс. Продукцията нашумя с това, че Скот побърза да "изреже" обвинения в сексуални посегателства от редица мъже Кевин Спейси от завършения филм и го замени с Плъмър.

Организацията "пожертва" и редовно номинираните продукции "Къща от карти" и "Трансродител", белязани от скандалите със звездите им - Спейси и Джефри Тамбор.
Друга наболяла тема в Холивуд - липсата на разнообразие, също намери отражение в номинациите за отличията. Въпреки опасенията, че актьорската надпревара отново ще бъде "бяла", в категориите бяха номинирани Дензъл Уошингтън, Мери Джей Блайдж, Хонг Чау, Октейвия Спенсър.

Недооценяването на жените режисьори - друга болна тема, обаче продължи. Мнозина смятаха, че тази година ще бъде различна и дамите зад камера ще получат признание, но това не се случи. Потенциалните претендентки Грета Гъруиг, Пати Дженкинс и Дий Рийс останаха извън надпреварата за режисьорски "Златен глобус".
Изненада за наблюдателите се оказа липсата на номинации за романтичната комедия "Болест от любов", както и единствената номинация за "Проектът Флорида".

Обикновено преди обявяването на номинациите вече е известен носителят на почетния приз "Сесил Б. де Мил". Тази година призьорът все още не е избран. Миналогодишната носителка Мерил Стрийп получи поредна номинация за "Златен глобус" за ролята си във филма "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг.

Ник Джонас
Ник Джонас
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене