Илиян Любомиров: Сексът е между ушите, а не между краката

През 2001 година Мел Гибсън, Хелън Хънт и Мариса Томей отговориха на въпроса „какво искат жените“ в едноименния филм. Добре, обаче никой оттогава не посмя да отговори на не по-малко сложния въпрос „какво искат мъжете“. Чакахме, чакахме, пък решихме да потърсим отговорите. Мъжете, които избрахме да попитаме в един от последните броеве на сп. TREND, са добри в различни области. Те са на различни години и с различен житейски опит. Въпреки многото различия между тях открихме не по-малко еднаквости по темата, заради която ги потърсихме. Колкото и да са наивни обобщенията, ще си позволим от взетите интервюта да извлечем такива.

Мъжете днес нямат никакъв пиетет към напомпани устни и гърди, нито към изпосталяли дупета и крайници. Те са еднакво безразлични и към еманципираните кучки, и към слабохарактерните девици. Мъжете днес търсят разбиране, спокойствие и партньор за умен разговор. Е, ако умът е побран в тяло с естествено приятни извивки, разговорът може да продължи и до живот. Разбира се, на пълен стомах. Независимо дали с пиперки, или с пеперуди...

Илияне, какво означава да си мъж днес – какви са очакванията и критериите според теб?

Илиян Любомиров, поет: - Да си мъж днес е рядко явление. Много вече се отказаха.

Вярно ли е, че жените сме повредили самочувствието ви на алфи в глутницата?

- Както всяко друго световно явление, феминизмът у нас е криво разбран. Еманципираната жена няма мустаци по подразбиране, просто отказва да е боса, бременна и до печката. Българските мъже сме зверски разглезени, хрантутници някакви, и когато жената се окаже с по-големи топки, ореваваме орталъка. Българите сме много по-близко до Ориента като манталитет, отколкото до Западното мислене и междуполовите отношения са едно естествено проявление на тези културни (не)разбирания.

Кое е по-привлекателно – силна жена, която може да се справи с всичко сама, или нежна и чуплива кукла, която има нужда от силата на мъжа?

- Аз не мога да обичам жена, която не ме превъзхожда поне в едно нещо. За мен тайната на пълноценната връзка се крие във възхищението. И все пак държа хем да знам, че мога да разчитам на жената до себе си в чисто човешки план, хем да имам усещането, че я карам да се чувства сигурна и спокойна до мен. Звучи сложно, но се получава.

Какво у жената днес плаши вас, мъжете?

- Мен лично ме плашат комплексите, които пораждат желание за непрестанно мерене на кой-каквото-там-си-има. Всички знаем, че жените са силният пол. Осъзналата мощта си жена обаче знае как да я използва фино, оставяйки мъжа с усещането, че е велик и е в основата на всяко решение. Както казва Маргарет Тачър: „Да бъдеш силен е като това да си дама. Ако се налага да обясняваш на хората, че си такъв, значи не си.“

Умна и приемливо непривлекателна или красива и приемливо глупава?

- Мозъкът е най-голямата ерогенна зона и вярвам, че сексът е между ушите, а не между краката.

Кое е най-трудното в отношенията ти с жените?

- Да съм верен.

Коя е типично женската реплика, която не понасяш?

- „Трябва да поговорим“. Не съм сигурен, че е типично женска, въпреки че не съм чувал мъж да я употребява. Въпросът е, че след нея или ще „оставаме само приятели“, или ще се ходи в Майчин дом.

А неща във външния вид, които жените мислят, че са секси, а всъщност не са? 

Интервюто продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене