За Деси Бакърджиева е трудно да изиграе жена, загубила детето си

Актрисата обича да пътува из  България  заедно със  семейството си.

Амбициозна и силна - с тези две думи зрителите на сериала “Откраднат живот” свързват образа на д-р Лора Хинова. От педиатър тя се превърна в съдов хирург, а от наивната ѝ натура в първи сезон почти няма следа. Дори двата спонтанни аборта и бягството на сурогатната майка, която износва детето ѝ, не успяха да я сломят.

Една от причините за това е половинката ѝ - съдовият хирург д-р Мазов. Заради нея той загърби грубото си и дори леко цинично поведение.

Животът на д-р Лора Хинова обаче няма нищо общо с този на актрисата Деси Бакърджиева, която влиза в нейната кожа. Тя никога не е попадала в ситуациите, които с такава лекота успява да пресъздаде на малкия екран.

“Трудно ми беше да изиграя жената,

която загуби и детето

си, и всичко ценно

в живота”,

казва Бакърджиева. Тя самата е щастлива майка - има дъщеря на 14 г., която се казва Анна Мария.

За да върви леко работата на снимачната площадка, тя винаги може да разчита на екранния си партньор д-р Мазов, в чийто образ се превъплъщава актьорът Мони Монев. С него се запознава по време на снимките на “Откраднат живот”. “С Монев не сме в лоши отношения, независимо че в последните епизоди героите ни често се караха”, уточнява актрисата. Разбира се, няма как между двама души на изкуството да липсват творчески пререкания. Благодарение на тях обаче успяват да изградят по-плътно образите си.

“Много се възхищавам на всички онези лекари, които са в операционната. Давам си сметка колко сложно е това, което правят, защото благодарение на своя професионализъм спасяват човешки животи”, казва актрисата.

Една от най-големите пречки пред нея се оказва докторската терминология. Важно било не само да научи текста, а и да бъде уверена във всяка своя реплика. Затова неведнъж се е ровичкала из интернет, търсейки симптомите на някоя болест.

“Когато отивам на

работа, всъщност

отивам да живея

нечий чужд живот

Понякога е забавно, понякога изобщо не е”, казва актрисата. А на снимачната площадка е, меко казано, ураган от емоции, които често изгарят актрисата и я карат да се прибере вкъщи уморена, нетърпелива да намери място в топлото си легло.

В сериала Бакърджиева и Монев са съдови хирурзи.
В сериала Бакърджиева и Монев са съдови хирурзи.

“В живота съм и се стремя да бъда себе си. Не са малко хората като мен, които искат да намерят своя спасителен пристан в изкуството. Трябва да умееш да работиш в екип, защото телевизията е колективно изкуство. Понякога е свързано с много компромиси”, допълва Бакърджиева.

Снимките на 5-и сезон от най-успешния български медицински сериал започнаха в началото на януари. Тогава актрисата успя да отиде на снимачната площадка заредена с положителна енергия.

Събира я още от 4

декември, когато

отпразнува рождения

си ден

Дори тогава заради празника си не загърбила задълженията си. Напротив, отишла да преподава в Университета по информационни технологии и библиотекознание. Почерпила студентите си, а те я засипали с мили пожелания. Бакърджиева вече трета година е преподавател по медийна сценаристика и продуцентство.

“На рождения си ден се чувствах като телефонна централа”, смее се тя. Получените пожелания надминали очакванията ѝ. Не я забравили и колегите ѝ от “Откраднат живот”. Не успяла да се види с тях на живо, но получила много есемеси и обаждания.

Празниците вървят един след друг през декември. Коледа прекарала със семейството си. “Те ми дават спокойствието, което често липсва в ежедневието ми”, казва Бакърджиева. Затова за всекиго избрала специален подарък. А какво получила тя ли?

Била обсипана с

бижута, шапки и

шалове

“Но както се казва: Винаги има място за нещо ново в гардероба”, смее се актрисата.

Деси Бакърджиева заедно с Мони  Монев по време на снимките на “Откраднат живот”
Деси Бакърджиева заедно с Мони Монев по време на снимките на “Откраднат живот”
Като малка съвсем не си е мечтаела за такива подаръци. Тогава искала белобрадият старец да ѝ донесе блейдъри. Тъй като била послушно момиче, желанието ѝ се изпълнило. За жалост обаче, когато отишла да се попързаля с тях в градинката на НДК, ги откраднали. “Бях много разстроена”, спомня си Бакърджиева.

В свободното си време обича да пътува. Затова и се надява до средата на април да има малко почивка, за да може да обиколи скритите кътчета на родината ни заедно със семейството си. “Хубаво е да си с любимите си хора, независимо къде се намираш по света и дали е някакъв празник. България има прекрасна природа и прекрасни места за почивка”, казва тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене