Швирчок втори по заплата

Шефът в "Лудогорец" Георги Караманджуков представя Швирчок

 Добромир ДОБРЕВ

Новата звезда на "Лудогорец" Якуб Швирчок става един от най-скъпоплатените футболисти в българския футбол. Той ще получава месечна заплата в размер на 30 хиляди евро.

Това е втората най-висока надница в Първа лига. Безспорен номер 1 по този показател е румънецът Клаудиу Кешеру, също от състава на "Лудогорец". Голмайсторът се разписва срещу 60 бона в евро всеки месец.

Швирчок бе представен официално в събота като играч на шампионите. Именно високата заплата е причината полякът да приеме офертата на българския круб. 25-годишният нападател идва от състава на "Заглембе" (Любин) с невероятна визитка. Само през този сезон в полската Екстракласа той е нанизал 17 гола в 25 мача. Добрите му изяви са забелязани и от националния селекционер на Полша Адам Навалка, който вече го вика в състава.

"Първите ми впечатления са отлични. Познавам отбора на "Лудогорец". Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят сънародник Яцек Горалски ми е разказвал също за тима. В Заглембе още играе Любомир Гулдан, който е бил в Лудогорец и пази много добри спомени. Срещнах се с ръководството на клуба - със собственика, със спортния директор. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и отбора", бяха първите думи на Швирчок като играч на "Лудогорец".

"Искам да помогна на отбора да стане шампион за седми път и да се представи достойно в мачовете с "Милан". Това ще е вълнуващо за мен. За всеки футболист е чест да играе срещу такива отбори. Щастлив съм, че ще имам шанс да играя в евротурнирите на такова ниво срещу подобен съперник", добави полската голова машина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене