Лорина Камбурова от “Скъпи наследници” пише и пее своя музика

ЛОРИНА КАМБУРОВА

Цял снимачен екип се е събрал в гората. Изведнъж задухва силен вятър, започва да вали проливен дъжд, сипе се градушка. И така мигом всички там - актьори, оператор, режисьор, започват да се суетят около техниката, да покриват камери и кабели. Нищо друго не е важно - пада гримът, развалят се прически, направени специално за сцените, всички са мокри до кости. Това е една от най-инфарктните случки по време на снимките на мащабния сериал “Скъпи наследници”, който Би Ти Ви засне в 170 епизода и започна да излъчва от понеделник.

“Снимахме повече от година, така че има кадри от всички сезони и те са много интересни. Много са моментите, които няма да забравя, а тази буря беше един от тях”, казва младата актриса Лорина Камбурова.

Сериалът показва как едно разединено семейство ще трябва да заживее отново заедно, за да получи наследството си от 1 млн. евро. При едно условие - всички да са заедно за 1 година в дома им на село. Героинята на Лорина се казва Ана и е влюбена в героя на Орлин Павлов. Тя живее без родители, като най-голямата ѝ опора е сестра ѝ Снежана. Ана е още много млада, неуверена, не знае накъде да тръгне в живота.

“Виждам голяма промяна у себе си, откакто съм изиграла тази роля. Хубавото в нашата работа е, че можеш

да откриеш

някакви неща

в образите си,

да ги видиш

у себе си,

да се научиш на нещо от тях. Харесвам я, защото е различна от мен, но и близка - всеки е преживял момент, в който не е знаел какво иска в живота си и е бил плах в мечтите си”, казва Лорина.

Лорина играе Ана в “Скъпи наследници” - момиче, което още търси себе си. СНИМКИ: БИ ТИ ВИ И АРХИВ
Лорина играе Ана в “Скъпи наследници” - момиче, което още търси себе си. СНИМКИ: БИ ТИ ВИ И АРХИВ

Тя самата отдавна преследва мечтите си, колкото и понякога да ѝ е било трудно, и упорито ги сбъдва една по една. Родена е във Варна, където вкъщи от дете застава пред огледалото с дезодорант в ръка и пее. Омагьосана е и от театъра - като малка за всеки неин рожден ден майка ѝ я води на опера. Още си спомня как като дете се катери с приятелчетата по витата стълба на втория етаж на театъра в морската ни столица. И това било техният рай.

Родителите ѝ се разделят, когато е съвсем малка. Едва на 12 г. остава без майка си, която губи тежката битка с рака. Грижите за Лорина поема баба ѝ, за която тя говори с голяма нежност и любов. Въпреки всичко момичето не се отказва от мечтите си. Макар че след гимназията е приета в Икономическия университет във Варна, тя решава да се пробва в НАТФИЗ. Приета е от първия път в класа на проф. Здравко Митков. Още докато учи в академията, започва да се снима в различни продукции, 23-годишна участва и в сериала “Връзки” в ролята на голямата дъщеря на Лилия Маравиля. Междувременно не се отказва и от мечтата си да пее.

През 2013 г. на снимачната площадка на турския сериал “Ездачи”, който се прави в Киноцентъра в “Бояна”, среща колегата си актьор Росен Пенчев. Той също се занимава с музика, от дума на дума двамата усещат, че не само мислят в една посока, но искат и да се развиват заедно. Така на бял свят се появява дуетът им Ross'n Lorina, с който изнасят концерти в София, а и в различни градове на страната. “Любовта ни към музиката, а и стилът ни се развиват с времето. Имам страшно много авторски парчета. Стилът ни е смесица от джаз и рок и често го сравняват със звученето на саундтракове от филми”, разказва Лорина.

Тя е от хората, които искат непрекъснато да учат нови и различни неща, да се обогатяват все повече. Заради това и миналата година

започва да ходи

на уроци при

Камелия Тодорова

“Дуетът породи у мен желанието и аз да композирам, започнах да свиря и на китара”, разказва младата актриса.

Лорина участва в различни кампании. Снима се и в клипа към парчето на Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” “Тази песен не е за любов”. В кадрите се виждат красиви гледки от страната ни, в които Лорина стои изключително естествено. Точно тази визия - на младо и красиво момиче, което показва колко хубава е България, търси друг снимачен екип. Това са хората, които подготвят рекламното видео на България за стартиращото ни европредседателство. Затова и без предварително прослушване направо я канят да участва в него.

Лорина и Бойко Кръстанов в клипа за европредседателството
Лорина и Бойко Кръстанов в клипа за европредседателството

“Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед” - това е мотото на клипа. Той показва гледки от най-красивите места на България през погледа на двама млади - момиче и момче, които след случайна среща се влюбват от пръв поглед. В него Лорина си партнира с друг млад актьор, популярен от ролите си и на малкия екран, и в театъра - Бойко Кръстанов.

Двамата са завършили актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Здравко Митков, но в различни негови класове. Познават се отдавна, но за първи път работят заедно.

Снимките на

рекламното видео

на България отнемат

около десетина дни

през ноември. Тогава Лорина и екипът обикалят надлъж и нашир страната, стават свидетели на древни ритуали, срещат се със занаятчии. “Покрай снимките успях да отида на места, в които не съм била, като Етъра и Габрово. Видяхме отблизо толкова концентрирано занаяти и млади хора, които влагат изключителна любов в труда си”, разказва Лорина. Често се случва, докато пътуват, спонтанно да решат да спрат и да снимат, поразени от поредната красива гледка. “Влюбена съм в този клип”, казва актрисата сега, когато с него страната ни вече е представена и пред големите в Европа, и пред целия свят.

Самата Лорина също вярва в любовта от пръв поглед. “Има я и е нещо хубаво. Ако се запази, може да прерасне в нещо за цял живот. И на мен ми се е случвала и продължава да ми се случва с човека до мен - като го видя, се влюбвам в него всеки път. Но за да не остане мимолетна емоцията, трябва да мине и проверката на времето”, казва актрисата. Мъжът до нея се казва Георги и е финансист, но в свободното си време обича да се изявява като диджей. Двамата си имат пълно доверие и се подкрепят във всичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене