Домашният халат става връхна дреха

Кимоното също излиза на улицата

Тази пролет идва с класически и със съвсем различни връхни дрехи. Едни от най-разпространените модели отново са шлиферите във всякакви разновидности и дължини.

Предложенията в новите колекции са стигащи под ханша, до средата на бедрото или до прасеца. Повечето са пристегнати с широки колани с метални токи. Допълнителни платки при раменете и джобовете внасят разнообразие при класическите варианти. Могат да се носят с почти всякакъв стил дрехи

с изключение

на изисканите

официални рокли

Пасват към дънки, тишърт и маратонки, делови костюм, а също и към елегантна рокля. Еднакво добре стоятя съчетани с обувки на висок ток и спортни ниски варианти.

Покрай найлоновите дрехи, които масово дизайнерите показваха по модните подиуми, се появиха и такива шлифери. Те могат да са изцяло прозрачни, но тогава съвсем приличат на дъждобрани, пък и отдолу трябва да се добави друга връхна дреха, ако е хладно. Много по-ефектни са предложениятая подплатени с цветни материи. Така не е необходимо да наслагвате един върху друг няколко ката, в същото време сте се подсигурили, ако завали. Моделите са изключително популярни и се срещат в доста колекции на различни модни къщи.

Нестандартните и доста по-впечатляващи модели са тези, приличащи на домашни халати. Приликата е толкова голяма, че на пръв поглед връхната дреха със сигурност ще бъде объркана с плюшена хавлия за баня. По-късите варианти играят ролята на тънко манто, а отпред в горната си част

имат добавено

извезано лого

Сатенените халати и горнища на пижами, които много жени обичат да носят вкъщи, също са копирани и превърнати в дрехи за улицата. Щампите са типични за домашното облекло, има ги големите джобове и обичайните ревери.

Кимоното пък е превърнато в дреха две в едно. Това означава, че може да се носи само като рокля. Но няма копчета и е пристегнато само с колан, така че трябва да внимавате, когато вървите, за да не се разтвори и да останете по бельо. В същото време може да се използва и като връхна дреха. Повечето предложения са от коприна, за да не се развява материята свободноя обаче е подплатена и пада тежко надолу. Десените са с всякакви рисунки, взети от китайската култура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене