Роси шокира Обертан и Вутов

Вутов беше доста объркан от решението на треньора  Снимки: Владимир Стоянов

Пълен хаос цареше в играта на "Левски" в по-голямата част от мача с "Ботев" (Пд). "Сините" победиха с 1:0 с автогол на Пламен Димов в 88-ата минута, но не успяха да впечатлят с играта си в първата среща от пролетния дял.

Те се лутаха по терена през две трети от двубоя, а върхът беше в 60-ата минута. Тогава треньорът Делио Роси успя да шашне окончателно играчите си. Звездата Габриел Обертан влезе на мястото на централния нападател Станислав Костов. Това предполагаше поредни промени в схемата на игра на тима. Антонио Вутов тръгна да се връща в по-задни позиции от мястото си на крилото. Тогава получи знаци от французина да заиграе на върха на атаката. Това тотално обърка юношата на "Левски", който недоумяващо вдигна ръце към съотборника си и резервната скамейка.

Обертан опита да обясни на съотборника си промените
Обертан опита да обясни на съотборника си промените

Всъщност именно влизането на Обертан даде живец в играта на "сините" и те погледнаха по-смело към вратата на "Ботев", което доведе и до победата.

"Левски" започна мача с нова схема 4-4-2, която изпробва в една-две от контролите. Така извън стартовия състав остана бившият играч на "Манчестър Юнайтед". Този ход на италианския специалист изненада, защото през повечето време Делио Роси залагаше на 4-3-3 по време на проверките. Освен това видимо обърка играчите си, които не знаеха какво да правят по терена. След лутането по терена през първото полувреме на почивката треньорът смени схемата. През втората част и особено след появата на Обертан "сините" заиграха 4-2-3-1. Явно играчите се чувстваха доста по-добре в нея и все пак успяха да стигнат до победата.

Роси избра изненадваща схема за мача с "Ботев" (Пд)
Роси избра изненадваща схема за мача с "Ботев" (Пд)

Един от лидерите на "Левски" Роман Прохазка, който предизвика автогола на Димов, призна, че нещата не са се получавали.

"Доволни сме най-вече от трите точки - каза той. - Не играхме чак толкова добре. Беше трудно за нас, не ни се получаваха нещата. Трябва да играем по-добре. Опознаваме се още с новите. Надявам се с всеки следващ мач да играем по-силно. Радвам се, че имаше много хора по трибуните. Преди мача си говорехме, че може да дойдат повече фенове. Надявам се, че ще бъдат с нас и ще ни подкрепят през пролетта. Заедно сме много по-силни."

Делио Роси обяви, че "сините" ще стават все по-силни занапред.

"Победихме, защото през второто полувреме играхме като отбор - каза той. - През първото не бяхме добри при пресата в средата на терена. Оставихме техните халфове да играят с топката. Работихме много. Не бяхме съвсем брилянтни, но имахме издръжливост и това се видя. Новите дойдоха малко късно и аз трябва да ги интегрирам стъпка по стъпка. Със сигурност ще подобрим играта си. Задачата ми е да доведа всички до високо ниво."

Защитникът Холмар Ейолфсон не скри огромното си възхищение от подкрепата, която "сините" получиха от феновете. Исландският бранител публикува в Инстаграм няколко снимки от мача

"Страхотно е да започнем с победа с 1:0 след почивката. Подкрепата на феновете беше изумителна", написа той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене