Ива и Велислава Костадинови, народни певици: Гунчето е страхотна баба!

Със страхотното си бабче Гуна Иванова Снимкa: Фен Фолк ТВ

Строга и взискателна е, но и много забавна

КОИ СА ТЕ:

Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на прочутата народна певица Гуна Иванова. От нея наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Ива е родена през 1994 г. Завършва банково дело в НФСГ, а после и бизнес администрация в УНСС.

Велислава се появява на бял свят две години след сестра си. Завършва гимназия и кандидатства в НАТФИЗ, където e приета от раз в класа на проф. Стефан Данаилов. За първи път се изявява в киното във филма "12А".

- Внучки сте на голямата ни народна певица Гуна Иванова. Що за баба е тя и на какво ви научи?

Ива: Либерална е. Много готина баба си имаме, но стане ли въпрос за музика, е доста строга. Тя е изключителен човек, много е точна в преценката си като цяло и съответно в действията си. Учи ни да бъдем добри и силни. А относно белите, случвали са се доста неща, но тя в тези ситуации не играе ролята на „лошата“ баба, която ще те нахока... По-скоро би се засмяла и обяснила какво се прави и какво - не.

Вели: Относно музиката винаги е строга и взискателна, критична е, но така трябва! В живота обаче е доста забавна, обичам да прекарвам време с нея... А когато пътуваме нанякъде заедно, постоянно се смеем.

- Изпълнявате красиви народни песни. А каква музика слушат две съвременни млади красиви момичета?

Ива: Всяка наша песен ни е докоснала по някакъв начин. А тези, които ще изпеем в бъдеще, също ще са такива. Иначе слушаме всякаква музика - и фолклорна, и от други жанрове. Обожавам хубавата българска поп музика, поднесена от изпълнители като Марги Хранова, Орлин Горанов, Васил Петров, Васил Найденов и т.н. Харесват ми и песните на Здравко Чолич, който преди е бил доста известен в България, но сега не е така, съдейки по моето поколение. Желко Йоксимович също е един от певците, които слушам с голямо удоволствие. Обичам и рок музиката...

Вели: Слушаме горе-долу еднаква музика, затова напълно подкрепям сестра ми с изброените имена, като бих добавила Тони Димитрова, която много харесвам, както и Миро. А от чуждестранните изпълнители - Джеймс Блънт, Палома Фейт, Лейди Гага...

- Кой е най-ранният ви спомен, свързан с пеенето?

Ива: Ходенето по репетиции с Гунчето може би. Но най-яркият ми спомен е от неин концерт в НДК, когато бяхме съвсем малки и трябваше да й поднесем цветя на сцената. Двете с Вели дадохме цветята и така бързо се изстреляхме обратно, че докато баба се наведе да ни целуне, нас вече ни нямаше.

- Какви ги вършите по вечерно време?

- Ива: Вечер можете и в УНСС да ме намерите, ако имам лекции. Иначе на различни места, зависи. Относно забавленията, не обичам много шумните места и големите компании. Най-много ми харесва да съм с най-близките си на някое нестандартно закътано място.

- Вели: В НАТФИЗ съм от сутрин до вечер. Ако имам свободно време, най-вероятно ще се мотая из центъра на София или ще ме хванете на път за концерт.

- Как се виждате след 10 години?

Ива: Ще си имам собствен бизнес и поне 5 албума с Вели зад гърба си (смее се).

Вели: Никога не си правя бъдещи планове, живея за момента. Ще видим след 10 години. Каквото е писано, ще се случи.

- Вели, какво е да си в класа на гуру като Стефан Данаилов?

Вели: Той е изключителен човек! Много добър и сърцат. С него се работи много лесно, защото знае точно какво иска в работата си с всеки студент и знае как да го постигне. Аз съм много щастлива, че съдбата ме изпрати в неговия клас. Чувствам се изключително добре при него и съм му благодарна за всичко, на което ни учи, и по актьорство, и в живота.

- На последния „Пирин фолк“ взехте 3 награди. Обвиниха ви, че те са заради баба ви. Какво ще отговорите?

Ива: Разбира се, че и заради нея! Та нали тя написа музиката и текста на песента ни "Не ме давай, мила майко". Знам, че хората го казват в друг смисъл, но не им обръщаме особено внимание... Кръвта вода не става, първо. Второ, не знам тези злословници защо са против нас - вместо да се радват, че има млади хора, на които им се занимава с фолклор, те се чудят как да омаловажат и обидят нашия труд, а и този на целия ни екип.

Вели: Ние не сме перфектни, но обичаме това, което правим, на нас ни е приятно и не виждам нищо лошо в това. Изключително сме премерени в подбора си на репертоар, визия и всичко, което формира образа ни. Благодарни сме на Гунчето за всичко, на което ни учи... Щастливи сме. Пък нека си говорят! Има хора, на които доставяме радост и умиление, това е по-важно. Има хора, които се гордеят с нас. За тях го правим!

- Имате страхотни фигури. Как поддържате форма?

Ива: Аз - най-вече с ходене. Обичам дългите разходки, независимо дали навън е студено или топло. Старая се да се храня нормално, да не прекалявам с вредните храни, като това не означава, че се лишавам от тях. Има моменти обаче, в които сама си казвам - сега ще се храня здравословно - и честно казано, когато си го поставя за цел, го правя. Но в никакъв случай не спазвам някакви строги хранителни режими. А на фитнес ходя много рядко.

Велислава: Аз също не се лишавам от нищо, но при мен определено помагат и физическите упражнения в НАТФИЗ.

- На любовния фронт как сте? Имате ли си гаджета?

Ива: Що се отнася лично до мен, ще загатна - щастлива съм!

Вели: В момента съм сама, а относно мъжа до мен, той трябва да е здраво стъпил на земята, да притежава качества като доброта, уважение, да ме подкрепя, да ми дава съвети и заедно да градим. Така си представям нещата.

- 2018-а е година на Жълтото земно куче, което носи късмет. Ще ви бъде ли нужен той и за какво?

Ива: Определено! За реализация на всички замисли и творчески идеи, които никак не са малко. Дай Боже, да се осъществят!

Вели: А аз си пожелавам късмет още и в киното, и театъра. А също отново да изпитам онова удоволствие от снимачната площадка, каквото по време на снимките на "12А". Искам тази уникална емоция да се повтори!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото

Напишете дума/думи за търсене