Поет и художник разказват как се ражда дракон

Графикатура на проф. Иван Газдов от цикъла "Нещо е излишно"

С уникална книга Георги Константинов и проф. Иван Газдов зарадваха своите почитатели. Големият поет и оригиналният художник представиха двуезичен албум със стихове и графикатури с провокативното заглавие “Как се ражда дракон”. Двамата творци са посветили изданието си на европредседателството.

Георги Константинов казва: “Иван Газдов е художник, който постигна не само свой неповторим стил, но създаде и нов жанр в днешното изкуство. Графикатури - черно-бял метеорен дъжд в нашия унил духовен пейзаж. Дошли от небето, те осветяват земните ни погледи, сътворяват странен колорит от черно и бяло, парят паметта ни с бодливи искри от тъжен хумор...”

“Великолепно е да се почувстваш осенен от поетичния импулс на Георги Константинов, един свят на вдъхновена мисъл, на странен парадокс, който блика спонтанно от думите на битието и се разполага в съзнанието с цялата мощ на интелектуалния човешки напредък”, не остава длъжен на поета и проф. Газдов.

А как се ражда драконът? В началото е битката между птица и змия, отговаря Константинов. Двете твари се бият страстно, дълго и базнадеждно, разменят удари и рани...

Накрая се

прегръщат.

И се сливат.

Политат заедно

към синьото

небе ...

Змия с криле.

И птица

с неочаквано

коварство.

Така се ражда

дракон...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене