Пол Остър призна, че “4 3 2 1” е романът на живота му

Пол Остър призна, че “4 3 2 1” е романът, за който се е подготвял цял живот, а критиката го определи като “изумителен шедьовър” и “най-внушителния, удовлетворителен, ярък и сърцераздирателен роман” на големия американски романист.

Очаквайте изданието с меки корици на 20 април, с твърди корици на 27 април! Преводът е дело на Иглика Василева.

“4 3 2 1” (784 стр., цена с меки корици: 30 лв., цена с твърди корици: 39 лв.) е оригинална и виртуозно конструирана сага, в която колелото на една лична съдба се завърта четири пъти.

През март 1947 година в Нюарк, Ню Джързи, се ражда Арчибалд Исак Фъргюсън - единственото дете на Роуз и Станли Фъргюсън. Този един-единствен живот обаче поема по четири паралелни, независими повествователни пътеки. Четирима Фъргюсън, създадени от един и същ генетичен материал, четири момчета, които са едно и също момче, водят четири едновременни и напълно различни съществувания.

Всекидневни предизвикателства, емигрантски неволи, семейни превратности и предателства, любов и изневери, приятелства и раздели, страстни младежки увлечения по спорт, книги, музика и секс се менят на фона на социални сътресения и политически интриги. В личния живот на всеки един от четиримата Фъргюсън нахлуват силите на бурната и брутална действителност на Съединените щати от средата на миналия век.

Пол Остър е сред най-уважаваните и интригуващи имена на съвременния роман. За последните три десетилетия американският писател е белязал безвъзвратно върховете на постмодерната литература в нейния едновременно смущаващо интелектуален, но и дълбоко човешки триумф.

След като “изобретява самотата” с първото си литературно произведение, Остър създава прочутата “Нюйоркска трилогия” - три своеобразни детективски истории за тънката граница между лудостта и нормалността, между целостта на една идентичност и нейната разруха. Романи като “Музика на случайността”, “Книга на илюзиите”, “Лунен дворец” и “Левиатан” маркират неуморното търсене по магистралите на най-опасната спирала, която има само една посока - към сърцевината на човешкото.

ИК “Колибри” оценява тази книга като един от най-големите си успехи на книжния пазар у нас и като литературно явление, и като превод и оформление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене