Опашка за изложба на Вежди Рашидов в Люксембург

Димитър Главчев, Вежди Рашидов, Юлита Попова, Снежинка Попова, Николай Янакиев

Опашка от ценители се подреди пред прочутата Галерия 88 в Люксембург заради откритата късно в четвъртък вечерта изложба със скулптури на Вежди Рашидов.

Най-новите творби на прочутия скулптор събраха на едно място в Европа ценители, колекционери, меценати, депутати, банкери, хора на изкуството. Заедно с Рашидов в Галерия 88, която е едно от най-авторитетните европейски арт пространства, свои живописни платна показа и художникът Николай Янакиев.

Експозицията, подредена професионално от двете известни галеристки Снежинка и Юлита Попови, предизвиква интереса не само на ценителите, но и на преподаватели и млади автори, защото Галерия 88, разположена в самия център на Люксембург, е позната като забележително пространство за култура, но и като школа по изобразително изкуство.

Първи, които дойдоха да поздравят Вежди Рашидов за най-новите му творби, бяха д-р Марк Догингер – меценат и колекционер, един от най-влиятелните хора в Люксембург, Филип Депортер – шеф на Banque de Luxembourg, д-р Клод Делкур – колекционер, Жозеф Селис – изтъкнат изкуствовед, Силия Ленарс – една от най-известните колекционерки, която притежава и творби на прочути български художници.

Експредседателят на 44-тото Народно събрание Димитър Главчев също бе сред официалните гости на изложбата. Тук бяха още Александър Арабаджиев – съдия в Съда на ЕС в Люксембург, Илиана Иванова – член на Европейската Сметна палата, Марияна Кънчева – съдия в Общия съд в Люксембург, проф. Евгени Танчев – генерален адвокат в Съда на ЕС.

Интересът към изложбата е много голям, затова тя ще остане в Люксембург до края на месец май.

Жозеф Селис, Вежди Рашидов, Марияна Кънчева, Юлита Попова, Илиана Иванова, Димитър Главчев, Снежинка Попова
Жозеф Селис, Вежди Рашидов, Марияна Кънчева, Юлита Попова, Илиана Иванова, Димитър Главчев, Снежинка Попова
Проф. Евгени Танчев, Вежди Рашидов, Марияна Кънчева, Юлита Попова, Илиана Иванова, Димитър Главчев
Проф. Евгени Танчев, Вежди Рашидов, Марияна Кънчева, Юлита Попова, Илиана Иванова, Димитър Главчев

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене